137 total views

Liberalii mimează la greu supărarea pe premierul Victor Ponta care a refuzat să facă alegeri parţiale în judeţele şi oraşele rămase fără preşedinţi de consilii judeţene şi edili în urma proceselor de corupţie sau prin decesul foştilor capi de instituţii. Anunţul făcut de Ana Maria Pătru, preşedinta Autorităţii Electorale Permanente a fost o adevărată binecuvântare pentru liderii PNL Vâlcea care vor avea subiect de critică până la alegerile din 2016.

Preşedinta Autorotităţii Electorale a declarat că Guvernul a ratat organizarea alegerilor parţiale deoarece legea interzice organizarea lor cu mai puţin de un an înaintea celor la termen, iar data de 7 iunie 2015 era ultima dată posibilă pentru organizarea şi desfăşurarea acestora. Pătru a precizat că organizarea parţialelor a devenit imposibilă începând cu data de 4 mai. Co-preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican tot ţipă de doi ani de zile că PSD nu a făcut alegeri de teama de a nu pierde alegerile, dar nici nu a urmat exemplul colegilor de la Cluj care au mimat la rândul lor un proces cu Guvernul. L-au intentat, dar destul de târziu.

„Am constatat cu toţii că legea este opţională pentru PSD. A refuzat să organizeze alegeri parţiale pregătite şi nu are candidaţi capabili să câştige aceste alegeri.”

Liberalii din Vâlcea au avut la dispoziţie doi ani de zile să dea Guvernul Ponta în judecată, dar nu au vrut să o facă, deoarece situaţia îi avantajează. PNL Vâlcea deţine preşedinţia CJ Vâlcea după decesul fostului preşedinte Ion Cîlea, datorită majorităţii din consiliu. O nouă rundă de alegeri, nu le-ar aduce nimic nou pentru că deţin puterea oricum. La Primăria Râmnicului situaţia este destul de clară, după legea migraţiei politice, PNL mai are în ogradă doar trei consilieri locali, cu viceprimar cu tot, restul au fugit la PSD şi PC. Liderii PNL Vâlcea sunt conştienţi de faptul că fostul primar Emilian Frâncu, arestat pentru corupţie, le-a adus un prejudiciu de imagine major care le-a tăiat toate şansele în câştigarea fotoliului de primar. În urma negocierilor subterane, capii PNL au bătut palma pentru păstrarea situaţiei actuale, cu condiţia menţinerii lui Eduard Vîrlan în funcţia de viceprimar, astfel toată lumea fiind fericită. Liberalii mai fac gură din când în când pentru menţinerea ,,la cald” a electoratului, PSD îşi vede de drum.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.