234 total views

….și observăm că administrația locală mai bine sare cu amenzi drastice pe capul cetățeanului, în loc să caute alte soluții pentru a-l disciplina fie și pentru parcarea incorectă.

Dacă ne luăm după astfel de cazuri, care sunt extrem de multe, putem spune că Poliția Locală nu are personal suficient pentru a amenda șoferii indisciplinați, aceștia depășindu-i ca număr cu mult. Și din nou lucrătorii de la locală vor amenda discreționar și la japcă, așa cum fac și acum. Dar, dacă asta este singura soluție și consilierii locali au votat un proiect ce conține un cuantum de amendă mai mare decât salariul minim pe economie, n-aveți, dragi vâlceni, decât să vă supuneți regulilor administrative. Și deci, mai bine, atenție cum și unde parcați.

Iată comunicatul informativ al Primăriei Râmnicu Vâlcea

„Adoptat la finele anului trecut prin HCL nr. 396, Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru păstrarea ordinii şi curăţeniei în municipiul Râmnicu Vâlcea, care va intra în vigoare la data de 1 februarie, impune mai multe reglementări în domenii precum întreţinerea şi păstrarea curăţeniei clădirilor, asigurarea funcţionalităţii fondului locativ, conservarea şi dezvoltarea parcurilor şi spaţiilor verzi, păstrarea curăţeniei în mijloacele de transport în comun, obligaţiile ce revin producătorilor de deşeuri, celor care execută lucrări de construcţii, agenţilor economici ce desfăşoară activităţi comerciale şi prestări de servicii, celor care au în întreţinere animale şi păsări, precum şi în domeniul asigurării fluenţei circulaţiei şi creşterii gradului de confort urban. Printre noutăţile aduse în acest ultim domeniu se numără sancţionarea cu amenzi ce pot ajunge la 2.500 de lei (la care se adaugă despăgubiri civile) a persoanelor fizice care degradează indicatoarele rutiere, separatoarele de sens sau de benzi şi oricare alte amenajări rutiere amplasate pe domeniul public, aplicarea de sancţiuni în cuantum de maximum 2.000 de lei pentru persoanele fizice şi juridice care parchează sau depozitează utilaje, caroserii, remorci, rulote turistice sau cu altă destinaţie pe străzi, trotuare, parcări din zona blocurilor de locuinţe, în parcuri şi grădini publice, pe terenuri virane sau în pieţe, precum şi amenzi de până la 2.500 de lei pentru ocuparea cu un singur autovehicul a mai multor locuri de parcare din parcările de pe domeniul public şi din zona blocurilor, pentru turarea motoarelor autovehiculelor, motocicletelor sau mopedelor ce are ca urmare tulburarea liniştii publice sau pentru efectuarea de drifturi pe arterele de circulaţie şi în parcările aparţinând domeniului public.

HCL nr. 396/2019 şi noul Regulament privind stabilirea unor măsuri pentru păstrarea ordinii şi curăţeniei în municipiul Râmnicu Vâlcea (care înlocuiesc HCL nr. 50/2006 şi mai vechile ”Norme de salubrizare ale municipiului”) sunt disponibile spre consultare pe site-ul Primăriei, la adresa http://www.primariavl.ro/hotarari-adoptate.

Biroul de Presă

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.