5,222 total views

… administrativ ? De care? Si iata ca din interiorul Prefecturii ne vin informații precum ca prefectul ar fi ordonat retragerea controalelor Gărzii de Mediu, la agentii de salubrizare care isi desfasoara activitatea in Râmnicu Vâlcea, desi aveau tematica de la nivel national cu aplicare locala.

Totul, se pare, fiind ordin politic, pentru a nu strica apele administrative ale unora, muntii de gunoaie fiind vizibili si aducând din nou in atentie un posibil dezastrul ecologic care poate aduce amenzi usturătoare. Daca este asa, atunci prefectul Oprea trebuie sa raspunda public pentru abuzul de autoritate de care a dispus, fiind extrem de periculoasa o astfel de interventie administrativă.  Abuzul de autoritate se pedepseste conform Cod Penal – “fapta superiorului sau a şefului care, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, cauzează o vătămare gravă a intereselor legale ale inferiorului sau subordonatului ori îl obligă să încalce îndatoririle de serviciu se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 3 ani”.

Acum, Dealul Capela si Piramidele de la Goranu iata au un rival pe masura: muntele de gunoaie aparut din nou in curte la Romprest. Nu stim ce deseuri prelucreaza statia si unde trebuie sa le duca, dar cert este ca toata locatia arata iar ca o mare groapa de gunoi. Si nu credem ca pentru asta le platim noi factura in fiecare luna. Nu pentru asta am acceptat majorarile de tarife, în ultimii șase ani de zile.  Totusi, facem o intrebare la Garda de Mediu si Agentia de mediu: e corect asa? Pentru asta platim noi? Ce o sa se intample cu acel munte aparut acolo?

Tocmai ce am vazut la televizor ca ministrul mediului, in urma marelui incendiu de la un centru remat din capitala, a ordonat controale la toate societatile care lucreaza cu deseuri, pentru a verifica daca respecta legislatia in vigoare privind protectia la incendiu. Intelegem de la “informatorii” nostri ca prefectul asta ar fi facut, ar fi dat ordin ca nimeni de la Garda de Mediu sa nu se “atinga” de Romprest, căci despre acest operator este vorba. Am incercat sa aflam cate ceva, de la instituția “ingenunchiata” de ordine politice, dar ne-am lovit de expresia “si tăcerea e un raspuns”.

Nu credem ca o sa scapam vreodata de problemele acestea. Parca suntem blestemati cu gunoaiele, noi judetul Valcea, dar și cu abuzul politic, administrativ decisiv, de putere, autoritate, incredere, de serviciu si care o mai fi, dar tot abuz, folosit de toti prostii pusi pe funcții noaptea ca hotii…

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.