216 total views

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Vâlcea, în colaborare cu reprezentanții I.S.U Valcea, D.S.V.S.A , A.N.P.C Vâlcea, au acționat în zona taberelor școlare și a unităților de cazare care prestează servicii pentru grupurile organizate de copii. Pentru atingerea obiectivului general pe linia prevenirii, acela de a realiza informarea populaţiei cu privire la măsurile de autoprotecţie care trebuie adoptate pentru prevenirea faptelor antisociale, s-a acţionat pe mai multe paliere:

– verificarea modului de pază și protecție la unitațile de cazare, a condițiilor igienico-sanitare;

– creşterea vizibilității și prezența activă a polițiștilor în zonele aglomerate;

– desfăşurarea de controale pe linia I.G.S.U, D.S.V.S.A şi C.J.P.C;

– întâlniri cu grupuri ţintă în vederea pregătirii antiinfracţionale şi antivictimale;

În acest sens, prin intermediul planului de măsuri, populaţia judeţului Vâlcea sau cea din tranzit a primit în mod direct (prin intermediul materialelor tipizate, a întâlnirilor în comunitate) informaţii referitoare la măsurile de autoprotecţie ce şi le pot lua pentru a nu deveni victime, dar şi referitoare la riscurile la care se expun în cazul comiterii unor infracţiuni.

La data de 02 august a.c. au fost desfașurate activități de informare la Centrul de Agrement Cozia unde a fost informat administratorul taberei cu privire la supravegherea copiilor, la prevenirea consumului de alcool, tutun sau substanțe interzise, urmând a fi organizată o sesiune de informare cu elevii aflați în tabară.

În aceeași zi, la Centrul de Agrement Brădișor, au fost purtate discuții, cu 80 de copii și 8 instructori, cu privire la consecintele consumului de alcool, de tutun, droguri, despre traficul de minori și disparițiile acestora. De asemenea li s-au prezentat riscurile la care se expun în momentul în care sunt abordați pe rețelele sociale de necunoscuți și intră în conversație cu aceștia. Copiii au fost sfătuiți să nu părăsescă tabăra și să nu intre în anturaje dubioase, care manifestă un comportament deviant, informează IPJ Vâlcea.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.