255 total views

”Inginerie financiară” poate fi tradusă excrocheria pusă la cale de reprezentanții unei firme din Iași în complicitate cu slariați ai Consiliului Județean Vâlcea, în frunte cu Gheorghe Păsat – președintele interimar și ilegal al acestei instituții.

20160222_122633

Conform unui comunicat de presă al DNA, societatea reprezentată de Denșorean Daniela în calitate de inculpată și Mititelu Claudiu-Marian în calitate de suspect, ” avea în derulare un contract încheiat cu Consiliul Județean Vâlcea, ce avea ca obiect Asistență tehnică pentru supervizarea lucrărilor CET GOVORA în cadrul proiectului Reabilitarea Sistemului de Termoficare Urbană la nivelul Municipiului Rm. Vâlcea pentru perioada 2009 – 2029, în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice”.

O armată de ”specialiști”, plătiți cu bani grei din Bugetul Consiliului Județean, nu au fost în stare să raporteze la legislația de mediu un proiect de reabilitare a Sistemului de Termoficare Urbană !!??? Pentru ce mai sunt ținuți pe funcții în CJ? Cine și de ce le plătește ineficiența, necunoașterea, nepregătirea?
A fost nevoie să se încheie un contract cu o firmă obscură tocmai de la Iași, care să suplimenteze ineficiența unui aparat funcționăresc extrem de stufos al Consiliului Județean, sau aici avem de-a face cu o afacere de proporții din care un parandărăt substantial avea menirea de a alimenta buzunarele PNL –ului local și/sau buzunarele personale ale conducătorilor lui. Se pare că apropiatele alegeri locale și parlamentare le-a luat mințile celor care se află la timona unui partid aflat în derivă, pe cale să eșueze la prima furtună. Și furtuna a venit dând cu Păsat de pământ și cu Buican care l-a ținut în brațe și l-a manevrat ca pe o marionetă în fruntea Consiliului Județean. Astfel, Vâlcea întregește harta celor mai corupte județe, nume precum Dicu, Gutău, Frâncu și în curând, Păsat, stând la loc de cinste pe panoplia pușcăriilor.
Pentru conformarea la legislația de mediu, ”în luna decembrie 2015 (în baza contractului menționat mai sus) inculpata Denșorean Daniela și suspectul Mititelu Claudiu-Marian au încheiat în fals cu o societate comercială din Turcia, un contract prin care ar fi cesionat cu titlu gratuit dreptul de creanță cu garanțiile și accesoriile acestuia. De asemenea, în aceeași perioadă, cele două persoane au mai întocmit și o notificare prin care societatea cesionară ar fi solicitat Consiliului Județean Vâlcea să achite sumele datorate într-un anumit cont deschis la o unitate bancară. La data de 23 decembrie 2015, cele două înscrisuri au fost depuse de inculpata Denșorean Daniela La Consiliul Județean Vâlcea. Ulterior, în baza celor două documente false, ceilalți suspecți, reprezentanți ai CJ Vâlcea, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu și încălcarea prevederilor contractuale, au încheiat cu inculpata Denșorean Daniela și suspectul Mititelu Claudiu-Marian un act adițional la contractual de servicii arătat mai sus, în care se stipula că se înlocuiește contul societății reprezentată de cei doi, cu un altul al firmei cesionare”, mai spune comunicatul DNA-ului.
Pentru solicitarea încheierii unui act adițional de acest gen cu mutare de cont și altele aferente lui, salariații Consiliului Județean trebuiau să ceară explicații suplimentare, care să le întregească convingerea seriozității celor doi. Nu poți angrena resurse financiare de ordinul miliardelor într-un contract care miroase de la o poștă a țeapă și mă miră că functionari cu experiență, expertiză și ştate vechi în Consiliul Județean, așa cum sunt Predescu, Dirinea, Alexandrescu sau Rizea, au fost orbi la asemenea făcătură. Asta dacă nu s-au lăsat orbiți sau au fost forțați de cineva sau de ceva să închidă ochii și să încheie aceste documente necondiționat. Dacă au făcut-o în necunoștiință de cauză, își merită soarta și mă gândesc cu groază la în câte astfel de contracte ar fi putut proceda la fel, prejudiciind statul și implicit locuitorii acestui județ. Dacă au făcut-o la comandă, atunci cei ce au dat comanda îi vor avea pe conștiință iar ei, lăsându-se ușor manevrați, neavând curajul de a se opune pentru simplul motiv de a-și păstra locurile de muncă, devin victimele acestui sistem ticăloșit, în fruntea căruia se află ticăloși cu funcții de partid.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.