298 total views

…și nici o dezbatere în ședința de Consiliu Local pentru detalierea acestor plăți

Prin HCL 114/2019 a fost aprobat bugetul local, precum și listele de inviestiții pentru anul 2019, în valoare totală de 207.344.000 lei, atât la partea de venituri, cât și la partea de cheltuieli. Ulterior, bugetul a fost suplimentat cu suma de 15.293.000 lei, prin rectificări ajungând la valoarea totală de 222.637.000 lei și repartizat pe două secțiuni: secțiunea funcționare – 190.403.800 lei și secțiunea dezvoltare – 32.233.200 lei.

Prin HG 752/2019 privind repartizarea pe Unități Administrative-Teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată (TVA), pentru echilibrarea bugetelor locale, Primăriei Râmnicu Vâlcea îi este alocată suma de 18.605.000 lei și astfel bugetul local ajunge la valoarea de 241.242.000 lei.

În ședința extraordinară din 22 octombrie 2019, s-a aprobat repartizarea sumei de 18.605.000 lei în secțiunea funcționare, la dezvoltare nefiind alocată nici o sumă. Suma este distribuită pe mai multe capitole – autorități executive, învățământ, cultură, recreere și religie, asigurări și asistență socială, locuințe, servicii și dezvoltare publică, protecția mediului, combustibili și energie și transporturi.

4.330.000 lei au fost alocați la „cultură, recreere și religie” din care :

– 2.880.000 lei – plată servicii spații verzi

– 700.000 lei – Sport Club Municipal – pentru plată facturi utilități la Sala Sporturilor Traian, servicii pază, plata contractelor de activitate sportivă (secția handbal)

– 500.000 lei – DADP pentru reparații locuri de joacă

– 250.000 lei – organizare evenimente luna decembrie 2019

Pe lângă faptul că avem un Consiliu Local pe care Mircia Gutău îl controlează 100%, el neavând nici o inițiativă și ne referim strict la cei 16 consilieri locali municipali PSD+PER, nici cei din opoziție PNL și ALDE nu au solicitat explicații cu privire la sumele mai sus menționate.

Nimeni, dar nimieni, nu a fost în ședința respectivă interesat să afle măcar ce înseamnă „plată servicii spații verzi”, dar să mai întrebe și către cine se va face această plată de 2.880.000 lei și pentru ce fel de servicii: tuns iarba, măturat pe stradă, udat florile, măturat curtea primăriei, tuns oile…

Nimeni, dar nimeni, nu a fost interesat să întrebe de ce a trebuit, după ce s-a alocat un buget imens la SCM Râmnicu Vâlcea, să se mai aloce încă 700.000 lei pentru utilități și pază sau ce înseamnă plata contractelor de activitate sportivă. Să întrebi apoi pe ce s-a cheltuit suma de 11.000.000 lei dacă ție SCM nu ți-a ajuns suma asta pentru cele enumerate…

Mircia Gutău, de când a pus piciorul în Primărie a inaugurat lună de lună câte un loc de joacă și acum vedem cum Consiliul Local a aprobat suma de 500.000 lei pentru reparațiile lor, tot fără ca cineva să întrebe: cum este posibil așa ceva? Ce calitate au avut articolele respective pentru ca acum să le reparăm? De ce le reparăm noi, garanția lor pentru ce perioadă a fost, 6 luni? De unde au fost achiziționate, cine le-a montat, de ce noi dacă am plătit să le cumpărăm tot noi plătim să le reparăm? De ce? Sau de ce le repară DADP, când nu aceasta le-a montat? Ce firme au montat? Nimeni nu întrebaă nimic, dar aprobă!

Despre suma alocată evenimentelor din luna Decembrie – 250.000 lei, am publicat un ARTICOL separat, în care am atașat inclusiv proiectul de hotărâre care conține programarea acestora. Despre costul alocat fiecărui eveniment nu mai are rost să comentăm…

Deși un Consiliul Local are rolul de a „delibera”, adică de a lua decizii în numele comunității, și care prin inițiativă hotărește toate problemele de interes local, Consiliul Local Municipal Râmnicu Vâlcea nu are nici inițiativă și nici nu hotărăște absolut nimic, decât ceea ce îi este impus de către primarul Mircia Gutău. Acesta este Consiliul Local de care „beneficiază” cetățenii. Un consiliu mut format din 23 de consilieri care nu fac cinste unei astfel de împuterniciri.

Vom reveni și cu alte cheltuieli de care consilierii locali nu au habar, dar le-au votat!

MAI VOTAȚI MIRCIA GUTĂU?

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.