217 total views

…printr-un comunicat de presă circulara remisă de noul ministru liberal cocoțat în fruntea ministerului. Invidioșii din interior se întreabă de ce nu face public anunțul de stopare a examenelor, ca cei înscriși să fie informați că nu mai pot participa la concurs…

Așadar, Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a remis în data de 14.11.2019 o circulară către 9 instituții, printre care și Administrația Națională „Apele Române” (ANAR), în care se menționează, cităm: „până la finalizarea procedurii de reorganizare a instituțiilor pe care le conduceți nu se va mai iniția nicio procedură de ocupare a funcțiilor publice sau contractuale prin concurs sau transfer”.


În România la ora actuală nimeni nu se mai angajează la stat, ci doar la privat…dacă vrea!


Altfel spus, din data de 14 noiembrie în aceste instituții nu se va mai scoate nici un post la concurs, nu se va mai face nici o angajare prin transfer ori concurs. În luna octombrie și noiembrie, ABA Olt a inițiat (demarat) aproape zi de zi proceduri de angajare prin concurs. Astăzi observăm că aceste proceduri au fos blocate și un număr de 9 posturi rămân doar la stadiul de publicare.

Primul examen concurs, după circulara din 14 nov, care trebuia să aibă loc pe data de 19 nov – șef compartiment mecano-energetic – nu a mai fost susținut. Astăzi, 20 nov, nici examenul pentru postul de inginer serviciul avize și autorizații nu se va mai susține. În data de 21 nov era programat concursul pentru inginer exploatare lucrări, în 22 nov – șef serviciu prognoză bazinală, hidrologie și hidrogeologie, în 25 nov – șef serviciu resurse umane și relații cu publicul, în 26 nov – economist R.U.R.P., în 26 nov – șef birou dispecerat.

Cu alte cuvinte cine n-a prins trenul s-ar putea să plece acasă, pentru că aceste concursuri erau, în mare parte, pentru cei care sunt deja în ABA Olt, dar nu sunt și titularizați pe post, cel puțin așa cunoaștem noi că stau lucrurile. Acesta este și motivul pentru care instituția zi de zi tot scotea posturi pe bandă rulantă. Deși fidelizarea clientelei politice e blocată, nu ne bucurăm prea tare pentru că pleacă clientela roșie că vine cea galbenă…adică omul de rând tot pe afară stă!

Dacă acest minister a procedat astfel înseamnă că toate ministerele au transmis o astfel de circulară și toate posturile sunt blocate, până la finalizarea procedurii de reorganizare a instituțiilor din subordine.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.