3,890 total views

În urma articolului cu titlul „funcționar public parchează la Primărie un Bentley 2021 de 250.000 euro, dar are salariu de doar 2000 lei/lună”, mulți au înțeles să ne contacteze în privat pentru alte „lămuriri”. Cu toate astea nu vom înșira aici „bârfele” pentru că nu ăsta este rolul nostru.Totuși, spunem clar pentru toată lumea: nu ne interesează viața privată a niciunui angajat, fie el la Primăria Râmnicu Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea, etc, dar când la mijloc sunt bani publici avem obligația să semnalăm derapajele sesizate.

În schimb, putem să aducem în atenția opiniei publice „rolul” departamentului de cultură/sport care deși este menționat pe portalul Primăriei, în această secțiune nu regăsim nici cea mai mică informație. Nu găsim nici măcar echipa care activează în acest serviciu public sau proiectele care au adus un plus-valoare comunității ori proiectele votate special pentru acest departament. Nimic. Și atunci, care este rolul acestui serviciu, unde angajatele nu au pregătire în cest domeniu și vin la birou îmbrăcate ca pe centură?

De ce, de exemplu, ținuta angajatei de la cultura si sport, Prală Theodora, este total nepotrivită pentru birou, asta ca să fim moderați în exprimare? De ce Mădălina Avrămoiu poartă discuțiile cu potențialii contractanți pe terasele restaurantului din centru? Cum este posibil să scoată din Primărie formulare de contracte, ștampila sau alte documente care stau la baza negocierilor pe care le face în văzul și auzul tuturor? Cum să ai un birou instituțional dar tu să negociezi la cafea și țigară? Cum să faci negocieri și colaborări în numele Primăriei cu terțe persoane în fața cărora te afișezi cu țigara „în bot”, precum panaramele de pe „bulevard”? Unde este profesionalismul de care ești obligată să dai dovadă? În aceste condiții, angajată Avrămoiu, unde se situează, în mintea ta, imaginea Primăriei pe care o reprezinți?

Cum este posibil să fii secretara primarului, dar să-ți umpli contul de instagram cu poze care mai de care din birou, din curtea Primăriei ori mai mult dezbrăcată sau direct din camera de hotel ? Cum? Ce a ajuns Primăria Râmnicului, domnule primar, cumva spațiu de expoziție/vânzare/închiriere dame de companie pentru reușita anumitor colaborări administrative? Întrebăm! Tot orașul vorbește despre „escortele” plătite din bani publici care nu au nici 10% rol administrativ în prima instituție a municipiului!

Au un salariu de 2000 lei, dar conduc mașini de lux, se îmbracă cu haine de firmă, folosesc parfumuri scumpe, au accesorii extrem de scumpe -genți, pantofi, bijuterii, etc – își permit vacanțe de lux, toate astea în condițiile în care nu sunt măritate!!! Cum își permit toate aceste „mofturi”? De fapt, ce sunt ele pentru Primăria Râmnicu Vâlcea? Ce reprezintă pentru ele Primăria, domnule primar, o instituție care le urcă pe treapta profesională sau o rampă de urcare în lumea prostituatelor de lux?

Să revenim la departamentul„cultură”!

Am remarcat de ceva timp că în Centrul Civic a apărut ceva nou ce se dorește a fi un simbol alorașului, imagine de promovat, locul potrivit pentru turiști și vizitatori să facă un selfie sau o poză. E grotesc, urât, dezgustător și mai ales comunist!!! Trandafiri din ipsos? Kitsch-ul suprem într-un oraș care cheltuie o avere în fiecare an pe flori. Imitație de iarbă, în orașul care ar trebui să fie locul 1 în țară la spații verzi/locuitor…!? „Plantarea” acestei hidoșenii în punctul zero al municipiului ne arată care este nivelul celor din Primăria Râmnicului, mai ales la serviciul cultură/sport!!!

Dacă în privința primarului nu ne făceam nicio speranță, acum ne-am lămurit și cu “echipa” lui de nulități angajați exclusiv pe pile. Competență aproape zero! Iată câteva întrebări pe care orice om cu o minimă pregătire le ridica înainte să aprobe amplasarea acelui simbol din Centrul Civic care coboară nivelul Râmnicul acolo unde nu a fost niciodată…

1. În orașul care are flori chiar și pe stâlpii de iluminat voi puneți trandafiri din plastic sau ipsos în cel mai fotografiat punct din oraș?

2. Ați judecat mult până să decideți mesajul? I love sigla? Faceți o poză și întrebați 100 de persoane, nu 1000, ce reprezintă și o să vedeți că nicio persoană care nu are treabă cu orașul nu știe ce este!

3. Referitor la amplasare, v-ați întrebat ce se vede în spatele urâțeniei? Se vede un bloc urât, cu acoperișul praf. Asta vreți voi să trimiteți mai departe despre Râmnic?

4. Ce a fost în capul celui care a aprobat așa ceva, în condițiile în care tot ansamblul nu are absolut nici o legătură cu Râmnicu Vâlcea sau Vâlcea? Ce a vrut el să arate lumii întregi?

Hidoșenia asta comunistă, de foarte prost gust, în centrul orașului e semnul unei administrații “performante”, cu oameni “competenți”. Toate marile orașe au asemenea locuri, dar dintr-o simplă poză toată lumea înțelege în ce localitate este. La noi, incompetenții decid! Asta se întâmplă când la cultură/sport ai doar picioare, sâni, tatuaje și vestimentație de club, nu de birou instituțional.

În loc de concluzii,

Dacă îți faci poze cu „inimioara din palme” în primul rând nu poți identifica localitatea, iar în cadru se văd blocurile ale căror acoperișuri sunt degradate și nu numai. „Fetele” de la cultură au realizat grozăvia asta? Theodora Prală sau Mădălina Avrămoiu a venit cu ideea asta? Cât a costat și cine a realizat acest Kitsch comunist? Vai de noi, vai de ele! Bentley e la putere, restul nu contează! Mircia Gutău, aveți angajate care fac instituția de râs!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.