3,185 total views

….ținând cont că mulți sunt obligați să plătească acest „moft” administrativ și la fel de mulți NU. Plata parcărilor este un proiect inițiat de primarul Râmnicului, Mircia Gutău, care a propus un tarif total nejustificat luând cetățenilor inclusiv dreptul de gratuitate – 30 minute – în parcarea subterană din centrul orașului și nu numai.

Nemulțumirile cetățenilor sunt foarte mari, dar una care este susținută de foarte mulți este chiar abonamentul lunar pentru aceste parcări și care are o valoare mare, în condițiile în care orașe mari din țară au abonamente la jumătatea tarifelor noastre. Mai mult, nu toți cei care doresc să parcheze mașina într-o parcare publică pot să dea sms-ul de plată, motivele fiind simple – nu știu sau nu au telefon. Și în această situație sunt extrem de mulți! Încă o problemă este faptul că atunci când dai sms de cele mai multe ori acesta nu se expediază către numărul indicat pe tăblița publică. În fine, probleme sunt multe, iar pentru asta HCL trebuie revizuit neapărat.

Astfel, viceprimarul Virgil Pîrvulescu lucrează la un nou proiect și, în curând, va invita cetățenii la o dezbatere publică despre parcările publice din municipiul nostru. Motivul este prezentarea unui nou regulament al parcărilor, dar inițiativa vine și în urma consultărilor cu cetățenii și a unei statistici îngrijorătoare pe care viceprimarul o deține. După primirea tuturor propunerilor venite din partea cetățenilor, pe baza unui sondaj efectuat, se va face convocarea acestora într-o locație adecvată numărului participanților. Din informațiile deținute, pentru a se stinge cât mai repede scandalul parcărilor, dezbaterea ar avea loc în jurul datei de 15 septembrie 2021.

„În momentul în care deținem o mașină personală, ne dorim ca după terminarea programului de la serviciu să ajungem acasă și să găsim un loc liber de parcare, doar că de cele mai multe ori se întâmplă să nu avem această posibilitate. La ora actuală avem 18.173 locuri de parcare pentru 34.549 de apartamente în cartierele de blocuri. Astfel, un râmnicean care dorește să cumpere o mașină nu poate să ocupe un loc de parcare din cauza persoanelor cu 2-3 mașini. Trebuie să luăm măsuri și să oferim șansa râmnicenilor din aceste cartiere să aibă un loc de parcare. Prin acest regulament îmi doresc ca fiecare locuitor al municipiului Râmnicu Vâlcea, care locuiește la bloc și deține o mașină înregistrată la Direcția Economico-Financiară, să aibă propriul loc de parcare, să aibă gratuitate timp de o oră în parcările cu taxă din municipiu, iar autoutilitarele să aibă un loc special amenajat unde să fie parcate. Fac un apel către colegii din Consiliul Local și către primarul Mircia Gutău să respecte râmnicenii și să colaborăm în acest proiect! Trebuie să luăm acum măsuri și să rezolvăm problema parcărilor, până nu va fi prea târziu”, susține viceprimarul Pîrvulescu.

Adresele web unde puteți găsi disponibile detaliile inițiativei

– Regulamentul: https://virgilpirvulescu.ro/files/shares/Regulament_parcari_Ramnicu_Valcea.pdf

– Harta parcărilor: https://viaform.ro/vlgis/

– Sondaj: https://poll.app.do/regulamentul-parcarilor-din-ramnicu-valcea-3236919

Curând, vă arătăm o parte din cetățenii care NU plătesc parcare pentru că Mircia Gutău „a uitat”…

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.