Loading

…se pare că cineva încearcă din răsputeri să ne inducă ideea de lucru bine făcut în Primăria Râmnicu Vâlcea, în condițiile în care documentele oficiale spun cu totul altceva.

Avem încasări mai puține decât cheltuieli și asta, din punct de vedere economic, ne demonstrează că nici măcar nu avem venituri și cheltuieli previzionate care coincid. Așadar, nu putem vorbi de un buget echilibrat, ci de un buget deficitar. Și nu ar fi asta o problemă, pentru că normal ar fi ca cheltuielile să fie superioare veniturilor, adică să avem deficit bugetar, dar nu să-ți fie teamă să-l declari că atunci este o problemă. Or, noi, adminsitrația locală municipală, ne confruntăm și acum cu minciuni după minciuni care acoperă un deficit bugetar „murdar” rău de tot. Pe site-ul Primăriei Râmnicu Vâlcea se regăsesc postate situațiile financiare din care reiese faptul că, la data de 30.09.2020, s-au cheltuit 198 milioane de lei și s-au încasat 181 milioane de lei. Astfel, volumul cheltuielilor este mai mare decât cel al încăsărilor, de unde rezultă un deficit bugetar și în nici un caz un excedent.

Potrivit art. 462, 467 și 472 din Codul Fiscal aprobat prin Legea 227/2015, termenele de încasare ale veniturilor către bugetul local se achită până la data de 30.09.2020, astfel că este imposibil să se înregistreze excedent în trimestrul IV din acest an. Primarul Mircia Gutău încearcă acum rostogolirea unor cheltuieli pe anul 2021, pentru a crea un excedent artificial. Consilierii locali i-au cerut să le pună la dispoziție contractele, facturile, devizele de lucrări și recepția pentru a vedea dacă într-adevăr Primăria Râmnicu Vâlcea are un excedent bugetar, sau un deficit, dar a refuzat. Consilierii majoritari speră că edilul își va revizui comportamentul, pentru binele orașului și le va da cele solicitate.

Tindem tot mai mult să credem că administrația locală nu va mai fi accesibilă unui singur cetățean – primarul, ci accesibilă în primul rând consilierilor locali și apoi tuturor cetățenilor. Fiecare are dreptul la informații cu privire la cheltuirea banului public și nu numai. Nu putem merge înainte cu minciuni ori abuz. Toți vrem adevărul ! Toți ne dorim un audit financiar pentru legislația 2016-2020 pentru a cunoaște exact problemele administrative, dacă ele există.
În legislația 2020 – 2024 avem un consiliu care activează în interesul cetățenilor din Râmnicu Vâlcea, nu în interesul unui singur om!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.