Loading

Luni, 9 ianuarie, proiectul bugetului local al Râmnicului, pe anul 2023, a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei. De menționat că dezbaterea privind bugetul local este poate cea mai importantă decât alte proiecte pe care le pune în discuție autoritatea publică.

Procesul bugetar trebuie să fie deschis și transparent, iar executivul local deși se străduiește să fie și deschis și transparent, „uită” termenele legale. Așadar, autoritatea publică, prin comunicatul public pus la dispoziția celor interesați, anunță că sesizările, observațiile sau punctele de vedere se pot trimite până la data de 19 ianuarie 2023. Concret, cetățenii au la dispoziție doar 10 zile pentru a transmite adrese, în condițiile în care, domnule primar Mircia Gutău, termenul prevăzut de lege este de 15 zile de la data publicării sau afișării. În acest context, considerăm că perioada de observații/sesizări/contestații, etc, trebuie extinsă până la data de 24 ianuarie.

Comunicat Primăria Râmnicu Vâlcea,

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 368/2022 a bugetului de stat pentru anul 2023 şi ale Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a iniţiat procedura de consultare publică asupra proiectului de buget al municipiului pe anul 2023 prin postarea pe site-ul www.primariavl.ro a anunţului aferent şi a propunerii de buget. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observaţiile sau punctele de vedere până în data de 19 ianuarie 2023 la adresa de e-mail dedicată dezbaterebuget@primariavl.ro sau pot înregistra adrese scrise la Registratura Centrală cu sediul în strada General Magheru nr. 25. Proiectul de buget pentru anul 2023 are o valoare estimată de 430.411.180 lei şi urmează să fie aprobat de către Consiliul Local până cel mai târziu în data de 3 februarie”.

În loc de concluzii,

Verificând site-urile mai multor primării, majoritatea au ternem stabilit între 15- 18 zile. Acum, că tot vă place să dați exemplu Primăria Oradea, această autoritate publică a afișat proiectul bugetului supus dezbaterii publice, vineri 13 ianuarie, iar propunerile se pot înainta până la 30 ianuarie. Deci, 18 zile! Nu… 10!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.