Loading

…de înălțime la 3,5 m, intrând astfel în vigoare restricția de gabarit pentru pasajul peste calea ferată de pe strada Straubing.

Direcția Administrării Domeniului Public din cadrul Primăriei Municipiului a finalizat montarea indicatoarelor rutiere de restricționare a gabaritului pe pasajul superior de cale ferată de pe strada Straubing din Goranu pentru autovehiculele cu înălțimea mai mare de 3,5 m. În baza avizelor necesare din partea autorităților competente, au fost montate aproximativ 30 de indicatoare rutiere care îi avertizează pe șoferii mașinilor de mare gabarit – înainte de a intra pe această cale de circulație (care se suprapune cu DJ703F), dar și pe parcurs, în intersecții unde pot întoarce – asupra restricțiilor ce vizează pasajul de pe strada Straubing.

Astăzi, 16 ianuarie, la capetele acestei structuri vor fi montate și limitatoarele de înălțime de 3,5 m prevăzute cu grindă flexibilă. Decizia a fost luată în urma unei reuniuni a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, convocată anul trecut, ca urmare a afectării pasajului superior de cale ferată de pe strada Straubing de alunecările de teren din zonă.

Pasajul se află în administrarea Companiei Naţionale de Căi Ferate ”CFR” S.A. şi face parte din investiţia ”Linie de cale ferată Vâlcele – Râmnicu Vâlcea”, fără un termen precis de realizare, dar şi fără posibilitatea de a fi transmis autorităţilor locale în vederea executării unor lucrări de punere în siguranţă, așa cum s-a răspuns în scris Municipalității Râmnicului, la adresele făcute către CNCF. În aceste condiții, singura cale de acțiune a administrației locale pentru asigurarea securității cetățenilor și conducătorilor autoturismelor care tranzitează pasajul a fost aceea de limitare a gabaritului mașinilor care, coroborată cu restricția de viteză de 10 km/h, să stopeze deteriorarea acestei structuri.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.