Loading

….care nu respectă HCL 94/2019 – privind modificarea și completarea „regulamentului privind stabilirea condițiilor de impunere a supraimpozitării pe clădirile și terenurile neîngrijite din intravilanul municipiului”.

Executivul local (Gutău) continuă să solicite legislativului (CL) votul „pentru” proiecte (unele) ce nu îndeplinesc toate obligațiile administrative. Cu toate astea, proiectele au primit viza de legalitate din partea secretarului general al municipiului, Ionuț Didoiu, și completează ordinea de zi a ședinței extraordinare, de astăzi 21 decembrie 2020.

Așadar, avem 5 proiecte de hotărâre „privind majorarea cu 250% și 315% a impozitului pe clădiri începând cu anul 2021 pentru imobilele situate în municipiul Râmnicu Vâlcea, ca urmare a constatării stării tehnice de clădiri neîngrijite”, care se regăsesc pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi 21 decembrie 2020. Mircia Gutău a propus majorarea acestora cu 250% și 315%, începând cu anul fiscal 2021.

Pentru că în martie 2019 a fost aprobat prin HCL 94/2019 – „Regulamentul privind stabilirea condițiilor de impunere a supraimpozitării pe clădirile și terenurile neîngrijite din intravilanul municipiului Râmnicu Vâlcea” – au fost efectuate verificări și constatări în teren, identificându-se clădiri neîngrijite și cu stare tehnică nesatisfăcătoare. Pentru fiecare din cele 5 clădiri ce nu respectă HCL 94/2019, structura de specialitate din cadrul Direcției Poliției Locale a municipiului a întocmit notă tehnică de constatare și evaluare a aspectului imobilelor. În urma acestor verificări și note tehnice întocmite au fost eliberate și somații de către Serviciul Control din cadrul DPL, înregistrate la Direcția Economico-Financiară.

Este vorba despre o clădire care se află pe strada Mihai Viteazu și majorarea propusă de Mircia Gutău este de 250%, dar și 4 clădiri de pe strada Știrbei Vodă, din care 2 au o propunere de majorare cu 250% și 2 cu o majorare de 315%.

Punctele de vedere pe care, oficial, le-am primit de la câțiva consilieri, până la publicarea articolului, sunt:

Mihăilescu George, PSD – „ședința de comisie la care eu particip este la ora 10.30, mă documentez. Mulțumesc frumos !”

Cezar Bulacu, PNL – „astăzi se vor discuta în comisiile de specialitate aceste puncte. Mi se pare normală o majorare de impozite pentru toți cei care nu își îngrijesc imobilele, însă trebuie făcută o analiză cu toate imobilele municipiului Râmnicu Vâlcea, ce pot face obiectul acesteia. Până nu avem întreaba analiză, aceste puncte de pe ordinea de zi pot fi amânate”.

Virgil Pîrvulescu, PNL – „aceste puncte vor fi respinse, iar pe data de 15 ianuarie 2021, Primăria să prezinte o situație a tuturor imobilelor ce pot face obiectul impozitării mărite”.

Lucian Pavelescu, PNL – „nu s-a primit nici o informație suplimentară față de cele cuprinse în documentația postată pe site-ul Primăriei. Nu avem nici o motivare a cetățenilor ce dețin aceste clădiri, care din punctul meu de vedere ar fi oportună, pentru luarea unei astfel de decizii. Cunosc o parte din aceste clădiri, dar nu cred că se impune o supraimpozitare, fără a cunoaște în amănunt cauza ce stă în spatele acestui fapt. Totodată, care sunt criteriile pentru care doar aceste clădiri sunt supuse impozitării ? Trebuie să primim o centralizare cu toate imobilele clădirii sau terenuri ce se regăsesc în situații similare, nu doar cele ce sunt impuse de autoritate”.

Irina Argeșanu, PER – „vineri am lipsit de la comisie, azi avem comisia juridică. Din câte știu, vineri majoritatea din comisia de Urbanism au dat aviz favorabil”.

Alin Manda, USR – „nu sunt de acord cu majorarea de impozit, sunt mult mai multe neîngrijite”

Consilierii locali de la care am mai solicitat puncte de vedere, dar nu au râspuns, până la publicarea articolului, sunt…

…Amza Valeriu, PSD – Dobrete Adina, PSD – Lețu Fănel, PSD – Andrei Gheorghiu, USR – Bobeanu Maria, PER, probabil nu au considerat că trebuie să ne răspundă.

Iată, consilierii locali din nou nu primesc documentele justificative pentru ca proiectele să fie votate, documente care dădeau siguranța unui vot favorabil (sau nu!) în ședințele pe comisii și un vot „pentru” în cadrul ședinței extraordinare. Nici de această dată executivul local nu a înțeles că este obligatoriu să pună la dispoziția consilierilor toate documentele, având acum 12 consilieri care fac o majoritate și care nu aceptă să voteze cu ochii închiși nici măcar un singur proiect ce nu îndeplinește, adminsitrativ și legal, toate cerințele.

Neoficial – consilierii majoritari vor rezista presiunilor mediatice la care sunt expuși și, în ciuda tuturor mizeriilor aruncate în spațiul public despre ei de la o mână de frustrați, vor face tot ce trebuie ca bugetul local să fie cheltuit cu responsabilitate. Alte proiecte ca cele 5 de astăzi, și nu numai, să respecte legislația în vigoare și să fie votate cu responsabilitate și nu doar pentru că așa vrea primarul.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.