126 total views

Şedinţa de Consiliu Local, a lunii septembrie, nu a fost una uşoară. Această şedinţă a avut pe ordinea de zi 18 rapoarte şi proiecte de hotărâre. Din toate acestea, doar două au adus discuţii contradictorii, acuze, dar şi suspiciuni la adresa unora.

Deci, cele două rapoarte şi hotărâri de proiecte care au facut cele două tabere ( psd-işti şi opoziţie) să nu fie de acord să se voteze au fost : Raport şi proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii pe total surse de finanţare pentru anul 2014 şi Raport şi proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentanţilor Consiliului Local în Adunarea Generală a Acţionarilor la Societatea ETA pentru aprobarea noii organigrame şi a statului de funcţii.

Să le luăm pe rând:

Primul proiect – rectificare buget local pentru 2014 – avea nevoie de 12 voturi, dar pentru că de la şedinţă au lipsit doi consilieri şi anume, liberalul Ioniţă şi social-democratul Olteanu, acesta nu a trecut, nefăcând majoritatea pe care primarul interimar Gigi Matei susţinea că o are, iar opoziţia a pierdut şi ea. Acest lucru a dus la discuţii contradictorii, dar şi supunerea la vot de mai multe ori deoarece, pdl-istul Crăciunescu a venit cu un amendament la acest proiect şi anume, 16 miliarde de lei să aibă altă destinaţie decât cea propusă de Executiv. Din această cauză, Matei a spus: “ Vom face şedinţe extraordinare până în momentul în care acest proiect va trece. Nu e permis să blocaţi activitatea Primăriei!”.

Al doilea proiect care i-a făcut pe cei doi lideri de la Municipiu să-şi arunce vorbe grele – aprobarea noii organigrame şi a statului de funcţii la SC ETA SA, nu a trecut nici acesta deoarece  vizează reducerea de personal a societăţii mai sus menţionată. Gigi Matei susţine că viceprimarul Eduard Vârlan este,  nu doar iniţiatorul acestui proiect, ci a şi semnat documentele, ba mai mult, în faţa a 12 consilieri PNL şi PSD, a propus reducerea de personal împreună cu Frâncu şi acum nu vrea să voteze.

„Îmi pare rău că ajungem în această situaţie. Ipocrizie totală! Domnul Vîrlan a semnat documentele înaintate pentru dezbatere, adică este, cumva, iniţiatorul acestui proiect de hotărâre şi nu votează! Mai mult decât atât, într-o şedinţă anterioară de grup, când eram USL, dânsul a propus reducerea de personal la ETA. Deci dânsul a propus în faţa a 12 consilieri PNL şi PSD, împreună cu domnul Frâncu, reducerea de personal la SC ETA, ca să rezolve situaţia. Şi culmea, rămân eu stupefiat de ipocrizia dânsului şi mă gândesc foarte serios,  la colaborarea de aici încolo cu domnul Vîrlan”, a afirmat Gigi Matei în cadrul sedintei de Consiliu Local din 30 septembrie.

Potrivit proverbului “Dacă tăceai, filozof rămâneai!”, Vârlan nu a stat o clipă pe gânduri şi ca Matei să fie şi mai stupefiat, i-a spus în faţa “Marii Adunări Generale”: “Şi eu rămân uimit, cum se poate să uite domnul Matei momentul în care s-a aprobat bugetul la ETA? că vom lua în calcul o rectificare bugetară în 2014, adică să mai alocăm nişte bani. Deci, n-am fost de acord cu restructurarea niciodată….trebuie să spun că în ultima perioadă, domnul director interimar a fost invita,  mai mult la domnul Cocoş şi la domnul Matei şi nu la mine şi ca atare, vă rog frumos să-mi luaţi din atribuţiuni, dacă domnul director nu ascultă de mine…” şi l-a ameninţat: “Şi nu mă forţaţi să spun ce ordine s-au dat pentru campania electorală, referitoare la afişaj!”. Cu alte cuvinte, dacă începe un război între cei doi lideri, nu se ştie cine iese mai câştigat. Atentie, Gigi Matei! Divorţurile politice nu au făcut niciodată bine, ba mai mult, declaraţiile de răzbunare “stupefiază” electoratul.

Gigi Matei a mai adăugat la sfârşitul şedinţei, că liberalii au angajat numai în ultimul an, la SC ETA, 30 de persoane PNL, deşi liberalii nu au ştiut să contracareze cu câţi psd-işti angajaţi sunt la Pieţe Prest în ultimul an. Deci, 1 – 0, Matei! La şedinţa următoare, poate liberalii se vor documenta şi vor face 1 – 1! Să vezi atunci… meci cu prelungiri!

O Extraordinară, probabil că se va face luni, când social-democratul Olteanu, care este în concediu, se va întoarce, şi liberalul Ioniţă nu va mai lipsi nemotivat. Surse din partid spun că din cauza actualului lider PNL, Adrănel Cotescu, care i-a cam ameninţat, că dacă nu au grijă ce fac în Consiliul Local, nu se vor mai regăsi pe liste în 2016. Şi atunci, poate liberalului Ioniţă îi trebuie timp să se gândească în ce barcă vrea să sară, că după funcţii…“e morţi toţi”…, că doar din această cauză liberalul Boban a sărit deja în barca conservatorilor. Conservatorii au nevoie de oameni să-i pună pe funcţii, ţinând cont că la PC, foştii lideri şi-au însuşit toată baza de date a partidului cu ştampile cu tot şi acum trebuie să refacă partidul rămas fără “deştepţi”.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.