260 total views

Liberalii din Voineasa declanşează a patra încercare de debarcare din funcţie a viceprimarului PDL din Voineasa, Geani Man, în mai puţin de un an de la alegerea acestuia. Confruntarea se va decide vineri, 24 mai, într-o şedinţă a consiliului local din Voineasa, dar riscă să aibă repercusiuni şi asupra alianţelor închegate în Consiliul Judeţean.

„Sunt luptător, dar m-au îmbolnăvit de nervi!”

Ajuns pentru a patra oară în faţa loteriei votului secret al colegilor din Consiliul Local Voineasa, viceprimarul pedelist Geani Man susţine că întregul război este generat de refuzul său de a încheia o alianţă secretă prin care să garanteze înscrierea sa în rândul liberalilor. „Nu îmi este frică nici de şedinţa aceasta. Eu sunt un luptător. Da, cu atâta stres m-au îmbolnăvit de nervi! În loc să ne vedem de treburile administrative stăm de scandaluri politice. Nu au ce să îmi reproşeze în ceea ce priveşte activitatea din Primărie. Motivul este politic.Nu am vrut să trec în tabăra liberală. Mi s-a transmis de la început că vor să le promit că mă înscriu la ei în partid”, declară viceprimarul Man.
Geani Man s-a clasat pe locul II în competiţia electorală de anul trecut desfăşurată în comuna Voineasa, o potenţială candidatură a sa în 2016, încurcând destul de mult planurile liberalilor. De altfel, viceprimarul vânat de liberali recunoaşte că vrea să ocupe scaunul de primar la următoarele alegeri. „Nu am de gând să plec din partid şi nici să fac nu ştiu ce alianţă secretă. Planul meu este să candidez în 2016 la Primăria Voineasa şi să câştig alegerile. Nu ştiu ce se va întâmpla vineri la şedinţa de consiliu local. Eu am discutat cu colegii consilieri şi mi-au promis susţinerea lor, dar pe de altă parte sunt conştient că se fac presiuni imense pentru a mă îndepărta din funcţie. Am vorbit şi cu conducerea PDL de la Vâlcea, s-au purtat negocieri şi acolo, în special pe alianţele din Consiliul Judeţean”, explică alesul din Voineasa.

Alianţă PDL- PSD

Preşedintele de colegiu al democrat-liberalilor, consilierul judeţean Iuliana Moise crede că poziţia lui Man nu este deocamdată periclitată de noua încercare a liberalilor de a-l schimba pe acesta din funcţie. „Sigur, s-au purtat discuţii între grupul PDL şi ceilalţi reprezentanţi ai altor partide din consiliul judeţean. Acum, dacă ţinem cont că aceasta este o propunere liberală nu ne aşteptam să găsim înţelegere la ei. Mizez pe faptul că protocolul USL este deocamdată suspendat şi consilierii pesedişti din Voineasa nu au chiar niciun motiv de a vota după cum vor  liberalii. Nu ştiu cât este o răfuială politică acolo şi cât este un conflict personal. Cred că primarul Stanciu se teme de un contracandidat puternic pentru următoarele alegeri şi încearcă să îi facă şicane lui Geani Man”, consideră Iuliana Moise. O posibilă alianţă PDL-PSD a fost sesizată de altfel şi de către liberali, parteneri, până nu demult, cu democrat liberalii în ceea ce priveşte alianţa din CJ Vâlcea. „Nu cred că mai putem vorbi de o alianţă PNL-PDL în consiliul judeţean în acest moment. La ultimele şedinţe au votat după cum a vrut grupul PSD. Este posibil ca această alianţă a lor să fie făcută pentru a conserva posturile ocupate de câţiva oameni în administraţia locală”, confirmă şi liberalul Victor Popescu.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.