160 total views

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a atras atentia luni dimineata ca in interiorul partidului este nevoie de o analiza serioasa, pentru a se vedea care au fost slabiciunile ce au dus la pierderea alegerilor prezidentiale de catreVictor Ponta, in fata lui Klaus Iohannis.

“Este necesara o analiza serioasa pentru a trage concluziile cuvenite. In 2004, cand am pierdut alegerile, cand a venit Basescu la putere, a fost un congres…este un moment care impune o analiza foarte serioasa (…). Alternantele la guvernare sunt firesti in democratie, dar trebuie sa tragem niste concluzii si o vom face intr-un cadru serios”, a declarat Ion Iliescu, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Intrebat daca echipa de campanie a lui Victor Ponta i-a cerut vreun sfat legat de modul in care sa gestioneze aceste alegeri prezidentiale, fostul presedinte al Romaniei a raspuns: “Nu a lipsit comunicarea, dar echipa si-a asumat, cum este firesc, raspunderea cu organizarea. N-am avut pretentia sa fiu nici macar consultant permanent”.
Diaspora, punctul slab al PSD

Referitor la situatia creata in diaspora, cand, din nou, numerosi romani nu au apucat sa voteze, Iliescu a spus ca “a fost un punct slab al PSD si al guvernarii noastre”.

“A fost un exod masiv de romani in strainatate, sunt trei milioane de romani care au plecat din tara si lucreaza in conditii dificile. Slabiciunea a fost ca (PSD-n.red.) nu a acordat atentia cuvenita acestei legaturi”, a mai spus acesta.

De asemenea, presedintele de onoare al PSD a declarat, pentru RFI Romania, ca “nu e obligatoriu acum sa demisioneze (Victor Ponta-n.red) din fruntea Guvernului. Guvernul trebuie sa-si duca misiunea o bucata de timp. Dar va fi o chestiune de analiza si in partid, in PSD, in legatura cu situatia existenta si chestiunea Guvernului este secundara”.

Legat de o posibila demisie a lui Ponta de la varful PSD, Iliescu a spus ca nu vrea sa dea “nici un fel de sugestii din acest punct de vedere”. Intrebat daca il sustine, personal, pe seful PSD, acesta a mentionat: “Eu nu sustin nimic. Vom judeca lucrurile cu calm intr-un for de partid, care sa traga concluziile cuvenite”.

In opinia lui Ion Iliescu, Ponta este “un tanar meritoriu, cu multe calitati”, dar fara prea multa experienta politica de partid. Presedintele de onoare al PSD sustine ca actualul lider al formatiunii politice “n-a avut acest suport, aceasta incarcatura, de relatie cu partidul propriu”.

“Eu cred ca activitatea de partid pe de o parte a PSD-ului si activitatea vie a unui partid de dimensiunea unui partid de masa, cum este PSD-ul, a slabit. Si Ponta a facut… sigur, un om mai tanar, cu mai putina experienta, inclusiv de partid, el a intrat in partid in anul 2000, a fost adus de Nastase si format de Nastase in activitatea guvernamentala, n-avea experienta politica de partid si asta s-a simtit in functionarea partidului. (…).

Ponta e un tanar meritoriu, cu multe calitati, dar n-a avut acest suport, aceasta incarcatura, de relatie cu partidul propriu si cu o masa de oameni care sa fie rezervorul stabil de sustinatori”, a declarat Iliescu.

sursa/ziare.com

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.