Loading

Căror organe să ne mai adresăm să vă potolească? Câte articole trebuie să scriu ca să vadă cetățenii că nu gestionați covid-19 în interesul lor?

Vă doare undeva de semnalele noastre, de sănătatea cetățenilor, de absolut tot. Faceți doar ce este mai bine pentru dvs, ca și persoană și atât!!! Ordonanța, domnule primar spune clar să închideți centrul comercial Dovali DE TOT!!! astăzi era full la cafele, țigări, peste tot. V-au sărit votanții în cap? Pentru cine ați modificat măsura, ați lăsat-o mai permisivă și interpretabilă, în loc să o aplicați mai abitir?

Duminică, 22 martie decide și publică:

„Reuniune de urgenţă la Primăria municipiului după Ordonanţa militară nr. 2/2020: măsurile adoptate

Ca urmare a Ordonanţei militare nr. 2/2020 adoptată sâmbătă seara, primarul Mircia Gutău a convocat duminică la prânz o şedinţă operativă de urgenţă în urma căreia s-au luat mai multe măsuri în consecinţa actului normativ emis de Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, în vederea eliminării zonelor în care se înregistrează prezenţa oamenilor în număr mare, s-a dispus închiderea Complexului Comercial ”Dovali”, precum şi a tuturor automatelor de cafea de pe domeniul public al municipiului. În ceea ce priveşte transportul în regim de taxi, se va avea în vedere ca în fiecare taximetru să nu fie mai mult de două persoane, în afara şoferului. S-a demarat, totodată, stabilirea unei proceduri prin care locuitorii municipiului cu vârsta de peste 65 de ani şi fără aparţinători să poată fi evidenţiaţi şi sprijiniţi în perioada următoare pentru efectuarea cumpărăturilor de strictă necesitate, astfel încât aceştia să nu fie nevoiţi să-şi părăsească domiciliile. În vederea stabilirii şi a altor măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, luni, 23 martie, a fost convocată o nouă reuniune a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Râmnicu Vâlcea”.

Luni, 23 matie decide și publică:

„Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a dispus suspendări sau restrângeri ale activităţilor comerciale: Dovali, Bazar PT3 Ostroveni, zonele comerciale non-stop din str. Mihai Viteazu şi din zona ”Tic Tac”

Întrunit luni, 23 martie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Râmnicu Vâlcea a dat mai multe dispoziţii în consecinţa Ordonanţei militare nr. 2/21.03.2020, dar şi a propunerilor desprinse din întâlnirea de duminică convocată de primarul Mircia Gutău. Una dintre măsurile luate în vederea eliminării aglomerărilor umane vizează activitatea comercială din zona Dovali, care se suspendă cu excepţia unităţilor care vând produse alimentare şi au posibilitatea unui acces separat al clienţilor sau a standurilor care comercializează exclusiv produse de curăţenie sau dezinfecţie. De asemenea, se suspendă complet activitatea comercială din Bazarul de la PT3 din Ostroveni. În ceea ce priveşte pieţele agro-alimentare Centrală, Nord şi Ostroveni, activitatea se va desfăşura în continuare, dar, prin intermediul salariaţilor Pieţe Prest SA – entitatea care le administrează – nu se va permite accesul simultan a mai mult de 20 de clienţi. Tot din acelaşi raţiuni de promovare a măsurilor de distanţare socială s-a hotărât şi închiderea tuturor automatelor de cafea amplasate pe domeniul public – sau pe cel privat cu deservire spre exterior – şi s-au luat măsuri în ceea ce priveşte zonele comerciale cu activitate non-stop – de la intersecţia străzilor Mihai Viteazu şi Matei Basarab sau de la ”Tic Tac” – care vor trebui să-şi întrerupă activitatea la ora 22.00. În plus, s-a instituit ca taximetrele să nu poată transporta mai mult de două persoane (clienţi), măsură valabilă şi pentru autovehiculele ce fac transport în afara localităţii”.

Cum se cheamă asta?

Așadar, Gutău, duminică închide Dovali și luni îl redeschide. Cum noaptea e un sfetnic bun, a venit luni la Primăriei și a dispus ca unii comercianți din Dovali să mai facă un ban cinstit, că se supără pe el și nu-l mai votează. Nu sănătatea cetățenilor primează, ci interesul personal!

Centrul Dovali, poate să se supere cine vrea, este un focar de infecție/boală, el fiind tranzitat de foarte mulți cetățeni de etnie romă.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.