1,080 total views

… semnalează printr-un scurt comunicat postat pe site-ul oficial al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Gutău aduce „lămuriri” după ședința Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Râmnicu Vâlcea, de azi 23 martie 2020, unde a dat mai multe dispoziţii în consecinţa Ordonanţei militare nr. 2/21.03.2020, dar şi a propunerilor desprinse din întâlnirea de duminică.

Edilul titrează că a dat mai multe dispoziții și ne demonstrează cum pe unii îi favorizează și de alții se spală pe mâini, la propriu, cum ar fi de persoanele aflate în izolare la domiciliu, obligându-i să-și contracteze singuri un operator privat autorizat pentru ridicarea deșeurilor infecțioase. Cetățenii sunt izolați, unii, de peste 2 săptămâni și până acum nici primarul Gutău și nici DSP Vâlcea nu a informat pe absolut nimeni cum trebuie procedat cu deșeurile infecțioase pe care, clar, fiecare le-a aruncat la grămadă cu cele menajere.

Site-ul Primăriei Râmnicu Vâlcea este din ce în ce mai slab vizualizat, spre deloc, deci informarea nu există, media plătită nu pune accent pe acest subiect, afișare nicăieri, pliante de informare nicăieri, etc. De unde să știe cetățenii că trebuie să-și facă singuri acest contract? Așadar, Gutău nu vine în ajutorul cetățenilor izolați la domiciliu lăsându-i să se descurce singuri. Nici măcar el, după cum a declarat, ori DSP nu știe ce firme sunt autorizate pentru așa ceva, cu atât mai puțin cetățenii.

Cui să se adreseze cetățenii dacă nu Primăriei?

Gutău mai spune că este responsabil de eliminarea acestui tip de gunoi, conform legii, doar la centrul de carantină care funcţionează în internatul fostului Liceu ”Oltchim” și se spală pe mâini și de personalul medical despre care susține că nu este responsabilitatea Primăriei a furnizării de măști și mănuși de protecție pentru cadrele medicale, dotarea cu aceste materiale le revine personal.

Gutău s-a spălat pe mâini de cetățenii nevoiași și de cadrele medicale pentru că nu a înțeles mesajul „spălați-vă pe mâini!”.

Mircia Gutău ne vinde gogoșiși ori ne ia de proști, ori și una și alta, și „uită” că are un Consiliu Local care poate aproba ca adminsitrația locală să găsească un operator autorizat pentru colectarea deșeurilor infecțioase de la cetățenii izolați, să încheie pentru ei un contract cu firma respectivă și să aloce și banii necesari, pentru acest serviciu care poate veni în sprijinul cetățenilor afectați.

Tot Mircia Gutău „uită” că același lucru poate să-l facă și pentru dotarea cabinetelor medicale cu măști și mănuși de protecție ori chiar și a populației. Dar, nu! Primarul nu vrea să aloce bani pentru ajutorarea cetățenilor să nu rămână fără bani pentru handbal, pentru umflarea prețului la lucrările cu dedicație, pentru borduri, flori, bile, reconfigurări de sensuri giratorii care nu sunt necesare și care mănâncă milioane de lei, pentru publicitate, baluri și alte distracții cu costuri exagerate.

Tot Mircia Gutău „uită” că Stigi House, Ralunic, Alex Construct, Magic Tic-Tac, Impecabil, EuropanProd, sunt principalii constructori cu care el face lucrările. Toate aceste firme de patru ani de zile trăiesc efectiv din bugetul municipiului Râmnicu Vâlcea, adică din banii noștri și acum vrea să spună că nu le poate solicita sponsorizări ori donații pentru a putea ajuta cetățenii dacă nu are bani la buget?

Tot Mircia Gutău „uită” că firmele Annabella, Diana, Boromir, Damila, Antares, Auto Italia Impex, Cegim, Nitela Impex, Valoris, Avicarvil, Diangi Activ, Carrefour România, Bet Activ Concept, Transelectrica, Xavitel, RCS-RDS ori alte firme au cotizat exagerat de mult la SCM Râmnicu Vâlcea. Acum aceste firme nu pot sponsoriza Primăria pentru ajutorarea cetățenilor? De ce, domnule primar? De ce nu le solicitați sponsorizări cum le solicitați pentru handbal? Vă e teamă că nu o să poată să vă mai dea la SCM dacă vă dau acum?

Este evident că orice este important pentru Mircia Gutău, dar nu ajutorarea cetățenilor, cărora le cerșește votul adunându-i la restaurantul familiei unde le dă de mâncat și de băut, că altfel nu poate obține votul lor. Să înțelegem că nu aceștia sunt izolați și vă cer ajutorul?

Annabella – sponsorizare SCM Râmnicu Vâlcea 2019 – 115.500 lei

Damila – sponsorizare SCM Râmnicu Vâlcea 2019 – 40.000 lei

Antares – sponsorizare SCM Râmnicu Vâlcea 2019 – 47.500 lei

Xavitel – sponsorizare SCM Râmnicu Vâlcea 2018 – 50.000 lei

Transelectrica – sponsorizare SCM Râmnicu Vâlcea 2018 – 45.000 lei

Boromir – sponsorizare SCM Râmnicu Vâlcea 2019 – 52.000 lei

Valoris – sponsorizare SCM Râmnicu Vâlcea 2019 – 10.000 lei

Avicarvil – sponsorizare SCM Râmnicu Vâlcea 2019 – 23.000 lei

Diana – sponsorizare SCM Râmnicu Vâlcea 2019 – 70.000 lei

Bet Activ Concept – sponsorizare SCM Râmnicu Vâlcea 2019 – 140.000 lei

Carrefour – sponsorizare SCM Râmnicu Vâlcea 2019 – 50.000 lei

Auto Italia Impex – sponsorizare SCM Râmnicu Vâlcea 2019 – 46.000 lei

În mare aceștia sunt sponsorii SCM Râmnicu Vâlcea, iar suma se învârte în jurul a 50.000 lei de căciulă, Annabella și Bet Activ (pariuri sportive) – și -au permis 115.500 lei și respectiv 140.000 lei, firme care nu ajută acum la greu populația, ei îl ajută doar pe Gutău!!! Avem cetățeni de onoare făcuți pentru contribuția adusă la economia orașului, unde sunt?

Acum, Gutău, tuturor acestora, nu le poate cere sponsorizare să ajute cetățenii, iar el nu umblă la bugetul local pentru a cheltui pe necesarul care ne ajută să trecem peste situația în care ne aflăm.

Comunicat Primărie

„Cu această ocazie şi profitând şi de prezenţa reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea au fost lămurite mai multe aspecte. Astfel, în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor presupus contaminate de la persoanele aflate în izolare, s-a stabilit că obligativitatea contractării unei firme cu atribuţii în acest domeniu revine strict respectivelor persoane, ca producători de deşeuri.

Primăria municipiului este responsabilă de eliminarea acestui tip de gunoi, conform legii, doar la centrul de carantină care funcţionează în internatul fostului Liceu ”Oltchim”. De asemenea, ca răspuns la mai multe apeluri făcute în mediul on-line, s-a mai subliniat că responsabilitatea furnizării de măşti şi mănuşi de protecţie cadrelor medicale de la cabinetele de medici de familie nu este a Primăriei! – dotarea cu aceste materiale este atributul medicilor de familie, sarcina Primăriei din acest domeniu vizând doar personalul medical de la Centrul de Permanenţă din Ostroveni”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.