432 total views

…. pentru evenimentul cu titlul „Gala Sportului Vâlcean 2019” ce va avea loc după Crăciun, pe 27 decembrie, când sperăm doar un scandal între sportivi să nu aducă acest „parteneriat”, pentru că primii 10 sportivi, conform criterii MTS, au fost deja premiați de DJTS, adică nu ar trebui să fie din nou premiați!!!

foto/gazetavâlceană/gala sportului vâlcean 2018

„Gala Sportului Vâlcean 2019” aduce în acest an, un parteneriat între Consiliul Județean Vâlcea și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, un eveniment ce va fi finanțat de cele două instituții „fifti-fifti”, în vederea continuării acestei tradiții și motivat de faptul că Direcția Județeană pentru Sport și Tineret nu dispune de resursele financiare pentru acoperirea costurilor unui astfel de eveniment.

Menționăm că, la proiectul de hotărâre nu vedem o adresa din partea DJTS Vâlcea, cum că nu ar avea bani să mai organizeze în aces an gala, în schimb știm sigur că aceasta a fost organizată pentru că a avut aceiași finanțare de 10.000 lei, ca în fiecare an. Mai multe detalii AICI.

Proiectul de hotărâre supus dezbaterii, astăzi 23 decembrie, se referă la aprobarea organizării evenimentului „Gala Sportului Vâlcean 2019” și suportarea din bugetul local a sumei de 35.000 lei, sumă disponibilizată din subvenția neutilizat acordată Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea, necesară pentru organizarea și desfășurarea evenimentului, aprobarea asocierii Municipiului Râmnicu Vâlcea prin Consiliul Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea și județul Vâlcea prin Consiliul Județean Vâlcea.

Pentru organizarea evenimentului se va aproba modelul cadru al contractului de asociere ce se va încheia între cele două instituții precum și împuternicirea primarului pentru a semna acest contract de asociere. Propunerea este motivată de faptul că de-a lungul timpului Municipiul Râmnicu Vâlcea a fost partener constant în organizarea acestui eveniment, a susținut performanța în domeniul sportiv, fiind alături de sportivii și antrenorii care au dus numele municipiului și al județului pe podiumurile naționale și internaționale.

Cheltuielile aferente organizării evenimentului sunt estimate la suma de 70.000 de lei din care 35.000 lei reprezintă cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea evenimentului, respectiv protocol și masă oficială, dar și premii în bani în cuantum de 20.000 lei pentru cei mai buni 10 sportivi și 10 antrenori ai anului, pe diferite ramuri sportive, și 15.000 lei pentru achiziționarea de materiale sportive pentru premiere – cupe, diplome și plachete, medalii, lucru care îi revine partenerului Consiliul Județean Vâlcea.

Mai mult, pentru continuitatea acestui eveniment vor fi invitați aproximativ 350 de persoane – sportivi, antrenori, staff tehnic de la diferite cluburi și asociații sportive vâlcene, conducători de structuri sportive, foste glorii ale sportului vâlcean, arbitrii, reprezentanți ai administrației publice locale și județene, reprezentanți ai altor instituții publice din județul Vâlcea, precum și reprezentanți ai mass-mediei.


În „Contractul de asociere”, la Capitolul I, „obiectul contractului de asociere”, se specifică doar suma alocată de Consiliul Județean Vâlcea, și modul de cheltuire a acesteia, nu și suma alocată de către municipiul Râmnicu Vâlcea și modul de cheltuire a acesteia.


Tot astăzi, și CJ Vâlcea are pe ordinea de zi a ședinței extraordinare același proiect de hotărâre, pentru aprobarea cuantumului care îi revine în acest parteneriat și anume – 35.000 lei. În schimb, nu am înțeles de ce cei doi edili nu s-au gândit să facă o asociere tripartită – Primăria/CJ/DJTS – și toată lumea era mulțumită, mai ales că DJTS venea în parteneriat cu 10.000 lei, cum nu știm nici pe ce s-a bazat Gutău, inițiatorul proiectului de hotărâre, când a spus că DJTS nu are bani.

Păcat este că în urma acestei decizii a ieșit deja un scandal și se pare că va continua, pentru că așa cum se specifică în proiectul de hotărâre…

„pentru premierea celor mai buni sportivi și antrenori ai anului 2019 se va folosi sistemul de atribuire a punctelor conform sistemului Ministerului Tineretului și Sportului având în vedere sportivi care au punctat pentru municipiul și județul nostru la campionatele Naționale, Balcanice, Europene și Mondiale”

…exact așa a procedat și DJTS care a premiat deja sportivii nu și antrenorii, cei drept, pentru că finanțarea nu a fost una suficientă, motiv pentru care de fiecare dată Primăria Râmnicu Vâlcea participa cu o sumă X.

Ne întrebăm, ce sportivi mai premiază Primăria și CJ, după ce criterii, ce regulament, ce comisie? Cum poate Primăria și CJ să facă o comisie pentru departajarea sportivilor și antrenorilor, pentru premierea acestora, când nu au în atribuții acest sens? Din surse sigure, comisia nu va fi una legal constituită, membri care se aude că vor face parte din aceasta nu au calitatea necesară, și mai ales că aceasta urmează să nu aibă în componența sa și un membru al DJTS. Toate acestea ar trebui lămurite înainte ca cele două instituții să aprobe acest parteneriat care miroase doar a campanie electorală și ne demonstrează că Primăria și CJ, în scop pur electoral, au furat o gală pentru acest lucru.

Se observă clar că Mircia Gutău, inițiatorul proiectului, a mințit când a spus că DJTS nu are bani, lucru confirmat de lipsa de la proiect a unei adrese în acest sens din partea DJTS. Singurul lucru în plus care a fost luat în considerare de această asociere este că „pe lângă categoriile enumerate se vor avea în vedere și tinere talente care promit performanță dar și alte categorii de sportivi cum ar fi cei mai buni arbitrii, sportivi veterani, asociațiile sportive pe ramuri de sport, sportivii cu dizabilități, sporturile pe echipă și alții”.

Pentru că, în urma deciziei pentru acest parteneriat, un scandal a început și nu știm cum se va termina, mai adăugăm faptul că nici unul din proiecte nu menționează și unde se va face această gală, dar vrem să credem că nu va avea loc tot în casa primarului Gutău, adică la Stephany Club. Deși, potrivit proiect, banii au fost împărțiți cu știință – CJ diplome, premii în bani, plachete, iar Primăria – masa, felicitările și dansul…

Acest parteneriat s-a făcut doar în scop electoral, Gala fiind condusă, evident, de Gutău și Rădulescu, pentru a demonstra câte fac ei pentru municipiu și respectiv pentru județ…

Bogdan Marinescu, director DJTS Vâlcea, nu a răspuns apelurilor noastre pentru un punct de vedere.

Vom vedea!

DESCARCĂ – Punct_suplimentar_2.Proiect_si_raport_organizare_Gala_Sportului_Valcean

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.