Loading

Comunicat de presă

A trecut peste o jumătate de an de când Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea întâmpină mari greutăţi în sterilizarea aparaturii şi instrumentarului medical din cauză că modulul din dotare nu mai este utilizabil, iar cheltuielile cu reparaţia acestuia sunt peste posibilităţile financiare ale unităţii spitaliceşti.

Pentru a nu bloca funcţionarea secţiilor, laboratoarelor şi cabinetelor medicale, a trebuit să se apeleze la serviciile de sterilizare din cadrul Maternităţii, cu riscuri majore de a se bloca şi acestea.
Intervenţiile numeroase pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing. ION CÎLEA, le-a făcut la conducerea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a echipamentelor complexe de sterilizare au rămas fără rezultat. Demersuri asemănătoare a întreprins şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, iar în urma acestora a fost identificat un modul AMSCO aflat în conservare la Spitalul Judeţean Târgovişte însă, şi în acest caz eforturile financiare de peste 1,1 milioane lei nu puteau fi suportate. În această situaţie, preşedintele Ion Cîlea a apelat la omologul său din judeţul Dâmboviţa, lector univ. Dr. Adrian Ţuţuianu, obţinând de la acesta aprobarea ca modulul de sterilizate să fie transmis din administrarea SJU Târgovişte în administrarea SJU Vâlcea.
„Este, cu alte cuvinte, un transfer gratuit, fapt ce mă îndeamnă să transmit colegului meu din judeţul Dâmboviţa mulţumiri sincere pentru mâna de ajutor pe care ne-a întins-o într-un moment extrem de dificil pentru noi” a declarat preşedintele Ion Cîlcea.

Compartimentul de relaţii cu mass media

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.