201 total views

Mult trâmbiţata fuziune a PNL-ului cu PDL-ul nici nu s- a produs, că deja are efecte adverse. Declaraţia adoptată de Parlamentul Român miercuri 25 iunie 2014, prin care preşedintelui României Traian Băsescu i se cerea demisia datorită scandalurilor de corupţie în care sunt implicaţi membrii ai familiei sale, a arătat prima fricţiune dintre cele două partide, care ne agasează de vreo lună de zile cu ideea de fuziune.

Astfel, în timp ce PNL a optat să susţină această declaraţie la vot, PDL s-a abţinut. Aceste opţiuni diferite sunt rezultatul calculelor politice pe care liderii celor două partide le fac de zor, în speranţa că-şi vor poziţiona formaţiunea politica mai bună decât cea a viitorului aliat.

PNL-ul încearcă să nu-i lase PSD-ului moştenirea celor 7,5 milioane de voturi obţinute de USL, în iulie 2012, la refendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. După ieşirea de la guvernarea din februarie anul acesta, liderii PNL au constatat că electorii USL îi sancţionează pentru poziţia duplicitară adoptată. Pe acest considerent a fost nevoit să demisioneze Crin Antonescu , iar nucleul dur al conducerii PNL, reprezentat de Ludovic Orban şi fostul ministru al apărării, Teodor Atanasiu au nevoie disperată de voturi pentru a nu fi debarcaţi de liberalii care îi acuză de spargerea USL. Din păcate pentru PNL, explicaţiile date de deputatul Orban, pentru votul de ieri din Parlament, nu au facut altceva decât să arate acest calcul meschin de procentaj electoral pe care PNL îl urmăreşte. În momentul de faţă, PNL arată ca un pistolar ciuruit de gloanţe şi care rămâne în picioare numai datorită inerţiei.

PDL, la rândul său, speriat de ascensiunea PMP, speră să-i întoarcă la matcă pe votanţii lui Traian Băsescu în speranţa că va putea să se poziţioneze înaintea colegilor de viitoare fuziune. Vasile Blaga şi-a dat seama că electoratul PDL-ului se subţiază pe zi ce trece deoarece, nucleul dur al acestui partid s-a mutat la PMP. Vasile Blaga este prea hârşit în ale politicii să nu ştie că liberalii o dată instalaţi la Cotroceni, prin Klaus Iohannis, cu greu ar accepta să cedeze şi postul de prim ministru dacă în intenţiile de vot, diferenţa de opţiuni electorale dintre cele două partide s-ar menţine ca în prezent. PDL-ul ar avea nevoie în primul rând de un “cuvânt bun” de la Traian Băsescu pentru a-şi recupera o parte din oamenii plecaţi la PMP. Văzând aceste calcule politicianiste, stai să te întrebi dacă nu cumva liderii naţionali ai celor două partide trăiesc într-o lume iluzorie, la fel ca cea din filmul “Stăpânul Inelelor”. Si acolo, ca şi aici, cei de statură mică, hobiţii şi gnomii îi invidiau pe elfii maiestoşi; cam aşa, PNL şi PDL, pe psd-işti.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.