Loading

Mişcare politică sau achiziţie nouă pentru patronii de la Boromir SA

În sfârşit TV Etalon Râmnicu Vâlcea îşi găseşte un nou cumpărător. După o perioadă seacă, spre faliment aproape, petrecută sub conducerea pedelisto-pesedistului Valentin Iliescu, televiziunea vâlceană a devenit obiectul negocierii între Iliescu, Adrian Margu şi fraţii Dinel şi George Boromiz, patronii grupului de firme Boromir. Mişcare politică rapidă sau strategie de marketing a celor doi?, aceasta este întrebarea care este pe buzele tuturor vâlcenilor la acest moment. Simpatizanţi PDL, dar neimplicaţi în politică direct, cei doi fraţi de la Boromir par să profite, în opinia unora de vidul de putere de Vâlcea creat prin arestarea primarului Râmnicului Emilian Frâncu şi prin disensiunile existente în USL.

Prognoză: „Vor fi candidaţii liberalilor!”

Direct de la boromizi de acasă, primarul comunei Boişoara, Nicu Gheorghe (PC), susţine că ţinta unuia dintre cei doi patroni de firmă ar putea fi Primăria Râmnicului. „Nimeni nu cumpără o televiziune şi aşteaptă profit decât dacă o face în scopuri politice. Fraţii Boromiz sunt oameni de afaceri. Nu ar arunca banii într-un moft. Cred că ţintesc o chestie mai mare! Nu m-ar mira să fi fost puşi de Buican să cumpere televiziunea pentru a lansa un candidat la eventualele alegeri parţiale din Râmnic. Este posibil să fie chiar unul dintre fraţi candidatul liberalilor. Frâncu este compromis clar după scandalul de la Primărie, pesediştii vor merge cu Matei, iar PDL va avea candidat unul dintre Mircia Gutău şi Romeo Rădulescu. Nu este nicio strategie de marketing, credeţi-mă. Nimeni nu scoate profit dintr-o televiziune locală decât dacă face jocuri politice. Ceea ce uită şi Boromizii şi Buican este faptul că ei nu au reuşit niciodată să îşi ţină cuvântul în faţa cetăţenilor”, susţine alesul din Boişoara.

„Destul cu amestecul economicului în administraţie”

Fostul prefect de Vâlcea, Anuţa Handolescu, nu crede însă prea mult în intenţia viitoare a fraţilor Boromiz de a susţine un candidat sau de a se amesteca prea mult în vâltoarea politică ce se derulează în această perioadă în Vâlcea. „Nu cred că fraţii Boromiz se vor amesteca în lupta politică din Vâlcea. Până la urmă ar trebui să spunem odată: <<Destul amestecului politicului în administraţie>>. Avem deja exemplul unor oameni politici care vin din sfera mediului de afaceri şi au încercat tranziţia spre administraţie. Ei nu reuşesc să facă acest pas cu brio. Nu ştiu foarte clar care sunt opţiunile politice ale fraţilor Dinel şi George Boromiz. Nici nu ştiu dacă le-am cunoscut vreodată. Nu pot să îmi aduc aminte când au susţinut, dacă au susţinut vreun candidat la ceva. Varianta candidaturii unuia dintre ei la o demnitate publică mi se pare iarăşi uşor exagerată”, susţine Anuţa Handolescu. Cu toate acestea, aşa cum spunea şi primarul din Boişoara, sunt prea puţine cazurile în care o televiziune locală aduce profit fără a se implica politic.

Frâncu, situaţie incertă

Mijlocul lunii în curs i-a pus pe liberalii vâlceni în faţa secretarului genral al partidului, Eduard Hellvig în faţa căruia s-au prezentat pentru o analiză a cazului din Râmnicu Vâlcea, unde primarul PNL Emilian Frâncu a fost ridicat de DNA pentru luare de mită. Alături de preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, la întâlnire au fost prezenţi ceilalţi parlamentari din judeţ şi mai mulţi membrii ai organizaţiei municipale. „Nu s-a discutat nimic despre situaţia de la primărie. Vrem să punem nişte directori la instituţii şi am prezentat propunerile noastre secretarului general al partidului. Pot să spun însă că nu se pune problema ca Emilian Frâncu să îşi dea demisia din funcţia de partid sau de la Primărie”, a ţinut să puncteze consilierul local Liviu Boban, omul de încredere al primarului arestat. Cu toate acestea, unii membri marcanţi ai liberalilor vâlceni au luat atitudine încă de la sfârşitul lunii trecute cerându-i primarului reţinut să îşi prezinte demisia din partid. În acest caz, coroborat cu o renuţare la poziţia de ales local a lui Frâncu, o eventuală candidatură a unui nume nou din partea PNL ar mai salva onoarea partidului.

De pe ecran în politică

Cazurile în care un cunoscut om de afaceri cu activitate în media ajunge în mediul politic sau administrativ nu sunt foarte rare. De la celebrul Dan Diaconescu până la Emilian Frâncu sau Ion Tudor sunt doar câţiva paşi. Frâncu a folosit televiziunea proprie, TV Vâlcea 1, în scopul propulsării sale în sfere mai înalte ale politicii obţinând în primă instanţă posturi de consilier judeţean urmate de cele de deputat, senator şi primar. Familia Maria şi Ion Tutor au încercat să folosească postul tv VTV în acelaşi scop, fără prea mare succes însă, cariera politică a lui Ion Tudor zăcând undeva la subsolul activităţii de profil din Vâlcea. Miza negocierilor din aceste zile, TV Etalon a fost folosită ca şansă de supravieţuire de către fostul ministru pentru relaţia cu Parlamentul Valentin Iliescu. Nici acesta nu a reuşit să îşi menţină avantajul prin prisma unei televiziuni locale.

Distribuie

Un comentariu

  1. REVOLTA la postul de radioteleviziune VALCEA UNU ! Oamenii sant mintiti cu salariile, conducerea este nepasatoare iar ANGAJATII CER DEMISIA DIRECTORULUI GENERAL SI AL ADMINISTRATORULUI POSTULUI DE TELEVIZIUNE !!!! Angajatii au un salariu mizerabil de 700 lei. Oricum televiziunea are contracte multe si bune dar banii nu se stie unde ajung. Patronul de la URBAN, Theodor Florescu are habar ce se intampla cu firma lui ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.