219 total views

…și ne întrebăm cu girul cui activează el pe principiul, „lasă bă că merge-așa”? Noi suntem în subordinea primarului și nu are nimeni curaj să se ia de noi. Și se pare că a gândit bine domnul Dumitru Floarea, că de peste doi ani de zile activează ilegal pe lotul 22. Deși D.A.D.P. primește teren în martie 2018, depozitează fără autorizație deșeuri din construcții ori alte produse de balastieră, cu mult înainte de a-l lua în administrare. Mai mult, oricine poate să intre să ia ce vrea ori să ducă ce vrea, zona nu este securizată și nu are nici măcar porți! De ce? Ca agenții să poată să ducă în liniște deșeurile…

Investiție de 2 milioane de euro se pierde în 3 ani, după o muncă de alți 8 ani și datorii încă 7 ani de aici încolo pentru că…administrație nouă

În noiembrie 2016, apar primele tensiuni între proprietarul lotului nr. 21 (din „Parcul Industrial Zona Baraj Sud – Stația de Epurare”) și Mircia Gutău/DADP, proprietar care a luat în concesiune pentru investiție, în urmă cu 11 ani (2008), o suprafață de teren de aproximativ 2700 mp, pe care a dezvoltat o afacere de succes, dar doar până la un punct și anume: administrația 2016 – Mircia Gutău.

În iunie 2016, pentru agentul economic, care a investit 2 milioane de euro în afacere, a început calvarul. Mircia Gutău este ales primar și se pune pe treabă. Undeva prin noiembrie 2016, ne informează proprietarul lotului 21, s-a dorit mutarea Stației de Asfalt a municipalității, care până atunci era undeva pe un teren la Vlădești și se plătea chirie pentru existența ei, chiar pe lotul vecin – lotul 22.

Presiuni mari la administratorul SC Artoprod SRL – Ionel Preda

Ionel Preda, administratorul Artoprod, ne povestește că din noiembrie 2016 și până la ora actuală nu a mai avut liniște. În toată această perioadă a avut controale și presiuni să plece din zonă, pentru că nu a fost de acord ca să aibă ca vecin stația de asfalt a municipalității. Și nu credem că mai are rost să menționăm ce ar fi însemnat să ai o activitate de restaurant și cursuri de pregătire profesională, lângă o stație de asfalt care este producătoare de praf toxic, zgomot nelimitat și care ar fi contribuit și la riscul îmbolnăvirii celor din zonă, care ar fi inhalat pulberile ce în timp le-ar fi afectat grav sănătatea.

Activitatea de restaurant și cursurile de pregătire profesionlă, care până în 2016 au funcționat bine, a însemnat un flux de oameni care s-au perindat în zona respectivă. Restaurantul fiind în afara orașului, mulți preferau să facă acolo diferite evenimente pentru a putea să stea până mai târziu și să nu deranjeze pe nimeni, iar acolo nu aveau pe cine. Nunți, botezuri, cununii, majorate ori alte multe evenimente au luat sfârșit odată cu învestirea noii administrații condusă de Mircia Gutău.

Preda Ionel, ne povestește prin câte a trecut și el și familia lui, făcând tot posibilul să țină piept presiunilor la care au fost supuși, și pe care nu le menționăm aici, și deși răzbate și administrația nu reușește într-un final să aducă pe lotul 22 ori 20 stația de asfalt, el într-un final își pierde afacerea de succes care i-a fost „omorâtă” pas cu pas.

Așadar, se renunță la ideea de a se monta pe lotul 22 stația de asfalt, dar se gândește o altă strategie pentru ca Ionel Preda să renunțe la afacerea construită și să plece cu orice preț din zonă. Să lase loc liber afacerilor „corecte”. Pe înțelesul tuturor, Ionel Preda este un administrator care incomodează.

Stația de asfalt NU, dar deșeuri din construcții DA!

În ședința din martie 2018, Consiliul Local, aprobă transmiterea în administrare către Direcția Administrării Domeniului Public (D.A.D.P.) a terenului în suprafață totală de 5876,83 mp din „Parcul Industrial Zona Baraj Sud” compus din lotul 20 cu 2.800 mp și lotul 22 cu 3076 mp aparținând domeniului privat al municipiului, pentru amenajare parc auto și magazii.

Nu facem istoricul terenului, pentru că am plictisi cu date tehnice, ci prezentăm succint în continuare cazul Preda Ionel și presiunile ca acesta să plece din zonă.

Din martie 2018 și până în prezent D.A.D.P. deși nu a făcut ceea ce prin HCL a fost aprobat, depozitează neautorizat domnule primar Gutău Mircia, pe suprafața de teren de 3076 mp care aparține lot 22, deșeuri din construcții, produse de balastieră, pământ, borduri, paleți cu pavele și ce mai găsesc dumnealor pe unde au reparații. În aceste condiții, pe lângă neautorizare, încalcă grosolan HCL 88/2018.

Pe lângă depozitarea ilegală pe care o face D.A.D.P., tot ilegal acolo descarcă și alți agenți economici care la fel, nu sunt autorizați să aducă în zonă nici produse de balastieră și nici deșuri din construcții. Știm sigur că în incinta lotului 22 doar utilajele D.A.D.P. au voie să intre. Și atunci, ce facem cu agenții care nu au un contract cu D.A.D.P. pentru descărcare/depozitare deșeuri, pe terenul respectiv? Nici nu ar avea cum, D.A.D.P. nu este autorizată să depoziteze așa ceva, pentru că darea în administrare a loturilor 20 și 22 sunt pentru magazii și coloană auto, adică parc de mașini. Deci, un parteneriat nu se poate încheia, indiferent cât s-ar dori. Câte ilegalități se fac pe lotul 22 și cu girul cui? Cine a permis ca agenți precum – La Provincia, Trustul 3 Construcții, Ralunic, Alex Construct și alții să descarce ce vor pe terenul D.A.D.P.?

D.A.D.P. prin ilegalitățile pe care le comite aduce un mare deserviciu administrației publice locale, demonstrând, încă o dată, că Mircia Gutău este înconjurat de oameni fără scrupule și care-și bat joc de ceea ce administrează.

Acest articol este sesizare publică pentru Garda de Mediu

IMAGINILE ȘI FILMELE EXPUSE SUNT DIN PERIOADA 25 IULIE – 3O IULIE 2019 ȘI APARȚIN PUBLICAȚIEI TdV

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.