303 total views

…în condițiile în care autoritățile spun că societatea funcționează la parametrii normali și nu vor fi probleme de livrare agent termic, adică populația nu va avea de suferit la iarnă. Minciuni, minciuni, minciuni. Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea din 2016 și până în prezent, ne demonstrează încă o dată cât de „capabil” este să conducă destinele unui județ.

CET GOVORA deține, la ora actuală, un stoc propriu de cărbune de 27.000 tone, producția zilnică de cărbune fiind de 1000 tone, în timp ce consumul zilnic este de 3.500 tone cărbune și în condițiile în care funcționează doar un singur cazan pe cărbune și cu limitarea de energie termică către consumatorii industriali.

Consecința lipsei cărbunelui, combustibil solid de bază în producerea energiei electrice și termice de către CET Govora, activitatea principală a societății, are ca efect reducerea producției de bază și neonorarea contractelor încheiate cu marii clienți de pe Platforma Industrială, precum și afectarea livrării agentului termic către populația municipiului Râmnicu Vâlcea.

Reducerea producției de cărbune, până la sfârșitul lunii aprilie 2020, cu aproximativ 600.000 tone, precum și lipsa de resurse financiare, pentru procurarea cărbunelui necesar desfășurării activității la capacitate maximă, impune o schemă de funcționare a societății în două situații și anume: funcționarea cu un singur cazan de cărbune, situație în care nu se acoperă consumul de cărbune din producție proprie, fiind un deficit de 126.000 tone, iar veniturile realizate sunt de cca 59.000.000 lei sau funcționarea cu două cazane pe cărbune, situație în care deficitul de cărbune este de 494.000 tone.

În plus față de cele expuse, starea tehnică a Cazanului 4 nu garantează o funcționare continuă pe întreaga perioadă a iernii, acesta fiind folosit doar în caz de avarie pentru înlocuirea cazanelor pe cărbune pe o perioadă limitată la durata reparației acestora. Ca atare, conducerea CET Govora ia decizia de a se întrerupe temporar o parte din activitatea de bază a societății și corespunzător și activitatea suport a societății, începând de astăzi 1 august 2019 și până la date de 31 octombrie 2019.

Măsuri pentru angajați

Pe durata întreruperii temporare a activității generale a societății, contractele individuale de muncă ale salariaților afectați conform graficelor stabilite de către șefii locurilor de muncă vor fi suspendate în temeiul art 52 alin 1 lit c) coroborat cu art 53 din Codul Muncii, respectiv art 127 pct. C, lit b) din CCM aplicabil la nivelul unității. Pe durata suspendării contractelor de muncă ale salariaților afectați de măsură se suspendă atât prestarea muncii de către salariați și plata salariului de către angajator, cât și toate celelalte drepturi și obligații ale părților decurgând din raporturile de muncă. Pe durata suspendării contractelor de muncă salariații care se află la dispoziția angajatorului beneficiază de o indemnizație plătită din fondul de salarii în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzator locului de muncă ocupat și avut în luna anterioară suspendării.

CINE RĂSPUNDE PENTRU DEZASTRUL CARE URMEAZĂ? CINE? NU V-AȚI SĂTURAT SĂ MINȚIȚI?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.