Loading

Doi băieţi şi două fete de la Şcoala Generală Nr. 5 din municipiul Râmnicu Vâlcea au obţinut, marţi, 4 iunie, locul III, pe judeţul Vâlcea, la competiţia judeţeană, cupa DHS la ciclism.

Concursul organizat de Eurosport DHS, dedicat elevilor din clasele V-VIII, s-a desfăşurat, în parcul Mircea cel Bătrân, între orele 15.00 -18.00. „Şcoala noastră a participat la concurs cu cinci echipaje. Deşi, competiţia se adresează elevilor din clasele V-VIII, noi am participat şi cu un echipaj din clasa a IV-a. La competiţie pot participa şi elevi din clasele mai mici”, spune Stănică Meiroşu, profesor în învăţământul primar, catedra educaţie fizică. În urma competiţiei, echipajul format din elevii: Teodora Niţă, Alisia Stănciulescu, Mihai Costache şi Andrei Iosiv, toţi din clasa a IV-a, au obţinut locul III pe judeţ. „E un concurs de amploare care are loc în toate judeţele şi cei care obţin locul I, merg la faza naţională. Sunt mulţumit de rezultat, pentru că a fost prima participare a lor, iar pregătire am făcut două săptămâni. Încerc să îi fac să înţeleagă că mersul pe bicicletă îi dezvoltă altfel, e sănătos, ajută la ecologizarea mediului înconjurător. Participarea la un astfel de concurs îi ajută şi pe ei să obţină foarte uşor permisul de conducere la vârsta de 18 ani. Mai mult, un copil care face sport se formează altfel ca individ”, declară Stănică Meiroşu.

„Am dat dovadă că ştiu regulile de circulaţie”

Niţă Teodora spune că merge pe bicicletă de la vârsta de şase ani. „A fost un concurs destul de uşor. Am dat dovadă că ştiu regulile de circulaţie, câte ceva despre istoria bicicletei şi în poligon mi-am arătat îndemânarea printer obstacole”, povesteşte Teodora. Alisia Stănciulescu e obişnuită cu mişcarea, a făcut dansuri sportive, baschet şi handbal. „O singură greşeală am făcut. O să exersez şi poate la anul obţin locul I”, spune eleva. Proiectul îşi propune să promoveze atât un mod de viaţă sănătos, prin mişcare, cât şi să ajute la prevenirea producerii de accidente de circulaţie în rândul elevilor, prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi prin respectarea lor. Pe termen lung, ţelul acestui tip de proiecte este creşterea numărului de cercuri şi cluburi de ciclism şi ciclo-turism pe lângă şcolile din România.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.