32 total views

Municipalitatea răspunde la mişto solicitărilor presei în baza Legii 544/2001 privind accesul la informaţii de interes public şi-i dezinformează cu bună ştiinţă pe râmniceni

Raspuns Timpul de Valcea – 23.08.2016

Marți, 23 august, Primăria Râmnicu Vâlcea a catadicsit să răspundă, aproximativ în termenii prevăzuți de Legea 544/2001, unei solicitări înregistrată de “Timpul de Vâlcea” încă din data de 18 iulie a.c.. Cererea noastră viza respectarea de către operatorul de salubitate a contractului de închiriere a stației de compost de la Râureni, precum și situația Depozitului ecologic de la Fețeni, în sensul analizei îndeplinirii indicatorilor economici stabiliţi în urma implementării proiectului finanţat prin programul ISPA.

Raspuns Primarie

Din răspunsul primit, semnat de primarul Mircia Gutău, reiese, dacă mai era vreo urmă de îndoială, că municipalitatea este mulțumită de colaborarea cu Romprest Energy. Pe scurt, contractul de închiriere a 100 mp la stația de compost pentru depozitarea temporară a deșeurilor a fost prelungit fără obiecții din partea administrației locale, staţie care nu atinge totuşi, an de an, parametrii proiectaţi de exploatare. În rest, din punctul de vedere al municipalităţii, probleme grave de mediu nu există, iar la depozitul de la Fețeni totul este în regulă.
Edilul şi subordonaţii săi una spun şi alta fumează. Altfel nu se explică diferenţa contrastantă dintre discursul public şi atitudinea reală în raport cu cei de la Romprest. Cu toate astea, chiar şi din… notele sintetice, pentru că numai documente contabile serioase nu sunt situaţiile referitoare la intrările de materii prime şi livrări de compost de către staţia de la Râureni, se vede cu ochiul liber că această facilitate nu-şi justifică, după cinci ani de zile de la punerea în funcţiune, investiţia. Pentru a nu plictisi, nu insistăm cu cifre în textul articolului, ele putând fi consultate din facsimilele ataşate.

AŞA ARATĂ ORAŞUL CU ROMPREST OPERATOR DE SALUBRITATE!!!

671213

Multe sancţiuni pentru probleme de mediu ignorate cu tupeu de administraţia publică locală

Mult mai grav, în opinia noastră este că răspunsul primăriei conţine şi un neadevăr cât depozitul de la Feţeni. Am primit ataşat un raport al Romprest privind îndeplinirea indicatorilor de performanţă pentru Municipiul Râmnicu Vâlcea în perioada 1 august 2015 – 31 iulie 2016. Conform acestui document, operatorul nu şi-a atins obiectivele asumate prin contractul cu municipalitatea din cauza necolectării deşeurilor de la anumiţi beneficiari, refractari la colaborarea cu Romprest. În acelaşi document se precizează că “în perioada de timp analizată nu s-au întâmplat incidente de mediu”!?!
Funcţionarii primăriei ignoră evidenţa, în multe zone ale oraşului putând fi observate fără eforturi ţarcuri încărcate la refuz cu gunoaie neridicate la timp. De asemenea, Primăria ia de bună şi propagă o minciună legată de problemele de mediu. Dacă au memoria scurtă, le amintim funcţionarilor şi edililor râmniceni că Romprest a fost frecvent amendată tocmai pentru probleme legate de protejarea mediului. Spre exemplu, în 3 august 2015, Garda de Mediu a dispus suspendarea colectării deşeurilor de către Romprest din cauză că lucrau fără autorizaţie de mediu! Un alt exemplu: în martie 2016, cei de la Romprest au fost dovediţi că folosesc o suprafaţă mult mai mare decât cea prevăzută în contract (100 mp) pentru depozitarea temporară a gunoiului. În total, nu mai puţin de 7 (şapte!) sancţiuni a primit Romprest din partea Gărzii de Mediu şi a Agenţiei pentru Protecţia Mediului!
Le recomandăm amical reprezentanţilor Primăriei Râmnicu Vâlcea să-şi reamintească urgent că sunt angajaţii municipiului şi cetăţenilor săi şi să îşi exercite atribuţiile în consecinţă!

NU AU FOST PROBLEME NICIODATĂ, IAR MAI JOS, ATAŞAT, VĂ EXPUNEM AMENZI “INVENTATE”

 

1R

 

 

3R

 

2R

4R

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.