219 total views

Printr-un proces intentat municipalităţii, operatorul de salubritate solicită daune de 10 miliarde lei vechi, pentru colectarea deşeurilor de la necontractanţi, iar acum aşteaptă să profite şi de montarea pubelelor subterane.

1

Sistemul revoluţionar subteran de colectare selectivă a fost  pus în practică prin amenajarea celor trei echipamente, achiziţionate de Primărie, în zonele stabilite prin aprobarea proiectului de hotărâre a şedinţei extraordinare de la începutul lunii august.

Aşa cum am mai scris, este un sistem european care ar putea avea success şi la noi, ca şi în alte judeţe, dar va avea un insucces la colectare, lucru pe care celelalte judeţe poate nu îl au. Din câte ştim colectarea nu poate să o facă decât Romprest, operatorul zonal de salubritate şi nu Pieţe Prest sau DADP, deoarece acestea nu sunt autorizate pentru colectarea deşeurilor de pe raza  municipiului. Se cunoaşte subiectul proceselor pe care Romprest le-a intentat Primăriei, în unul din ele solicitând municipalităţii 10 miliarde lei vechi pe colectarea necontractanţilor. Cum Primăria şi-a permis să-şi modernizeze sistemul de colectare prin pubele subterane, Romprest poate profita şi să ceară, prin alte procese intentate Primăriei, alţi bani, deoarece acest procedeu de colectare nu a fost inclus în caietul de sarcini la vremea respectivă. Cu alte cuvinte, serviciu nou, alţi bani pentru Romprest!

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.