Loading

Tânărul pesedist vâlcean se declară nemulţumit de lipsa de colaborare în rândul USL Vâlcea

Deputatul PSD Constantin Rădulescu susţine ideea aplicării protocolului USL în forţă într-un moment în care Consiliul Judeţean Vâlcea abia a reuşit să cadă la un acord comun în privinţa problemei alocării bugetului pentru localităţile componente. În opinia tânărului parlamentar vâlcean soluţia cea mai bună este constituirea unor „trupe de desant” ale conducerii centrale ale USL care să pună capăt războiului neîncetat dus în consiliul judeţean de taberele liberală şi social democrată.

„Primarii ar trebui să fie mai solidari”

Constantin Rădulescu crede că primarii vâlceni ar trebui să facă front comun atunci când interesele comunităţilor pe care le conduc sunt afectate de deciziile arbitrare luate în forul administrativ judeţean. „Primarii ar trebui să fie mai solidari, indiferent de partidul din care fac parte. Faptul că suntem la jumătatea lui mai, iar localităţile nu au primit încă bugetele necesare pentru cofinanţări este un dezastru. Toţi primarii din judeţ ar trebui să se strângă şi să pună presiune pe consilierii judeţeni. Dacă nu reuşesc nici aşa, chemăm desant de la Bucureşti care să analizeze situaţia şi să ne spună clar dacă în Vâlcea mai există sau nu USL. Liberalilor, dacă nu le convine, le rămâne varianta de a –şi oficializa relaţia cu PD-L în Consiliul Judeţean şi cu asta basta”, afirmă Constantin Rădulescu. Lipsa fondurilor pentru continuarea unor proiecte cu finanţare europeană a adus în pragul falimentului aproape 30 de primării vâlcene, acestea continuându-şi activitatea la cote de avarie. Conform conducerii CJ Vâlcea şedinţa dedicată acestui subiect delicat va avea loc, luni, 20 mai.

„Am avut grijă şi de primarii PDL”

Lista rezultată în urma vagilor negocieri dintre PSD şi PNL cuprinde mai toate localităţile din Vâlcea care au demonstrat că pot face faţă provocărilor derulării unor proiecte cu finanţare europeană. Cu toate acestea, în opinia liberalilor din Consiliul Judeţean, unele comunităţi meritau sacrificate: Ghioroiu şi Boişoara. Din punctul de vedere al aleşilor liberali, cele două localităţi au fost tratate diferenţiat faţă de restul comunităţilor unde peneliştii încearcă să îşi menţină putere. Astfel, în urma negocierilor, Boişoara, comună condusă de un aliat PC al liberalilor, Nicu Gheorghe, s-a ales cu 0 lei pentru cofinanţarea unor proiecte şi cu aceeaşi sumă pentru rezolvarea problemelor drumurilor comunale. „Liberalii au ştiut doar să facă scandal, dar mă bucur că aţi observat că  nu au alocat în lista lor nicio sumă pentru comunele conduse de primari PDL sau chiar către aliaţi de-ai lor, cum ar fi primarul din Boişoara. Nu este nicio problemă, am avut eu grijă şi de primarii PDL. Le-am alocat fondurile necesare pentru a îşi dezvolta şi implementa proiectele din comune”, a precizat preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea. Situaţia bugetului destinat unor lucrări edilitare în localităţile vâlcene a rămas în suspensie la ultima şedinţă CJ, moment în care gruparea PNL din forul administrativ al judeţului a prezentat un proiect în care primăriilor PSD nu li se repartiza nici un leu.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.