Loading

Tribunalul Vâlcea a anulat corecţia financiară impusă primăriei din Râmnicu-Vâlcea de către Ministerul Dezvoltării Regionale pentru un proiect finanţat din fonduri UE şi în cazul căruia ministerul invocase nerespectarea condiţiilor de derulare a licitaţiei pentru atribuirea contractului de lucrări. Proiectul, care beneficiază de finanţare nerambursabilă, vizează realizarea unei artere rutiere, inclusiv podul peste râul Olăneşti. Corecţia financiară solicitată de către minister reprezintă 5% din valoarea contractului de lucrări, însumând, un total de 170.000 lei.
Asistată de către casa de avocatură “Boştină şi Asociaţii”, municipalitatea Râmniceană a contestat în instanţă această corecţie financiară, iar Tribunalul Vâlcea a admis contestaţia formulată de avocaţi în numele unităţii administrativ-teritoriale, dispunând anularea notei de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare întocmite de Direcţia Generală Constatare şi Stabilire Nereguli Fonduri Europene din cadrul Ministerului Dezvoltării.
La întocmirea notei, ministerul a invocat nesocotirea condiţiilor de elaborare a cerinţelor minime de calificare prevăzute de legislaţia în materia achiziţiilor publice, considerând că cerinţele minime impuse prin documentaţia de atribuire ar fi fost nelegale şi restrictive.
Începând cu finele anului trecut, un număr de cinci corecţii financiare dispuse de către ministere au fost anulate în instanţă, în procese în care administraţiile locale au fost asistate de aceiaşi avocaţi.Comisia Europeană a aplicat României corecţii financiare totale de aproape 600 milioane euro pentru nereguli identificate în derularea proiectelor cu finanţare comunitară.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.