349 total views

În Mihăeşti, ameninţări din partea primarului Constantin Bârzăgeanu şi a secretarului primăriei, care mai nou face politică liberală şi nu activitate de primărie.

Primaria Mihaesti

Într-o zi de campanie, am auzit câte nu s-au scris vreodată despre edilul din Mihăeşti. Dintr-o dată, oamenii au prins curaj şi au vorbit. Cetăţenii comunei se plâng de comportamentul primarului şi, mai ales, sunt foarte porniţi împotriva lui. Aceştia vor o schimbare pentru că au văzut cum executivul local îi sfidează şi nu-i ia în calcul. Mai mult, majoritatea spun că Bârzăgeanu minte. Promite de toate dar nu face nimic.
Mai nou, secretarul primăriei execută cu ochii închişi ordinele primarului Bârzăgeanu. Mai exact, acesta, în loc să-şi vadă de treburile din primărie, se duce şi ameninţă persoanele care sunt o ameninţare pentru primar. Frica pierderii fotoliului de primar îl face pe edil să fie un individ cu un caracter murdar.
Când am întrebat cetățenii comunei Mihăești despre secretarul primăriei, dacă despre cele auzite la adresa lui sunt reale, aceștia au strâmbat din nas spunând ceva de genul… „a venit aici îmbrăcat în geacă de pânză și încălțat cu teniși, iar acum se lăfăie în Audi”. S-a integrat perfect, în sensul că s-a pus în slujba celor care comandă în primărie, suficient fiind exemplul atitudinii sale în fața sătenilor din satul Negreni care s-au revoltat când primarul și acoliții au închis terenul izlazului, spre a și-l concesiona în familie. Secretarul, care trebuie să apere legalitatea, s-a pus contra sătenilor revoltați pe care chiar i-a amenințat. Până acum, avuții din conducerea efemeră a primăriei se aflau “pe cai mari”, siguri pe ei, până când și-a depus candidatura, Costel Paraschiv, din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), PPUsl. De atunci, executivul local a simţit că-i fuge “terenul” de sub picioare sesizând o mare problemă și anume, că e posibil să-și piardă privilegiile, mai ales că în afară de fini, afini și alte neamuri, comunitatea locală vrea schimbare totală în localitatea adusă la stadiu de moșie a acoliților primarului. Dacă, legal, nu au ce face, au trecut la măsuri extreme. Au luat fiecare membru al PPU(sl) și simpatizanții partidului, i-au avertizat pe fiecare în parte, iar unul dintre propunerile de pe lista de consilieri, ai candidatului Paraschiv, găsindu-și cauciucurile mașinii tăiate chiar în fața casei. Iar Burdoază Nicolae, o persoană mai vocală din cauza deposedării de pământul pe care trebuia să-l moștenească, primarul refuzând validarea, a pățit-o la greu. Cineva l-a ajutat într-o problemă personală și, în schimb, acesta s-a angajat să-i facă un gard. Informatorii echipei liberale au sifonat la unul dintre acoliții primarului, iar acesta a trimis secretarul și inspectorul financiar la locul construcției. L-au amenințat cu ITM (care nu avea nicio treabă), l-au pus să arunce materialul făcut și i-au vorbit foarte urât, ca unui sclav pe moșia lor. Am înțeles de la dl. Burdoază că “primarul nu recunoaște că și-a trimis „trupa de commando”, dar cum edilul este recunoscut ca fiind cel mai mare mincinos din istoria comunei promite la toți și nu face absolut nimic, nu-l mai crede nimeni”. Conform legii 50/1991, secretarul și-a depășit competențele, ca și ceilalți. De asemenea, singurul care avea atribuții era viceprimarul cu delegare de la primar.
Burdoază a promis că va face plângere penală împotriva celor care l-au amenințat. “E începutul sfârșitului mandatului pentru primarul mincinos, toată această întâmplare indignând cetățenii și-așa destul de revoltați”, conchide un cetăţean.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.