155 total views

Primarul Comunei Stoenești, Gheorghe Dumbravă, are planuri mari pentru dezvoltarea comunei, având câteva proiecte în derulare care, după cum spune edilul, ,,doresc să fie terminate până la alegerile locale din iunie ale anului curent’’.

20160213_085337Unul dintre proiecte a fost finalizat de curând și anume amplasarea și amenajarea spațiilor de joacă pentru copii, aflate în cele mai accesibile 5 sate, respectiv: Cacova, Dobriceni, Budurăști, Stoenești și Bârlogu. Investiția a fost de 110.000 lei, de aceste parcuri de joacă se vor bucura toți copiii comunei Stoenești.
20160213_084638,,Încă de la începutul mandatului meu am dorit ca aceste spații de joacă sa fie construite și am reușit. Am ales să începem construcțiile simultan, pentru ca inaugurarea lor să aibă loc în aceeași zi, astfel toți copiii putând beneficia de ele concomitent. Vechea grădiniță, ce se află în fosta clădire a primăriei din 20160213_084909Dobriceni, urmează să fie demolată. Dispunem de o suprafață de 12oo mp, suficienți pentru construirea unei noi grădinițe care de asemenea va fi dotată cu un spațiu de joacă în curtea acesteia. Gradinița va deservi 32 de copii’’, ne-a declarant edilul din Stoenești.
Un alt proiect, aflat deja în derulare, îl constituie terminarea căminelor culturale din satele Bârlogu și Smeurăt, acestea fiind ultimele dintre cele 5 inițiate în acest mandat.
De asemenea, terenul sintetic cu dimensiuni reduse din satul Dobriceni, proiect pe care primarul Dumbravă și l-a propus a fi realizat tot în acest mandat, va fi dat în folosință până la alegeri si este realizat cu bani din bugetul primăriei.
Încă de la începutul mandatului său, cel mai important obiectiv al primarului din Stoenești a fost alimentarea cu apă a tuturor satelor. Deși mai sunt cateva sate ce nu dispun înca de această utilitate, edilul preconizează ca până în luna iunie fosta comună Cacova, cu satele componente Piscu Mare, Neghinești, Gruiu și Deleni, vor fi racordate la rețeaua de apă de care vor putea beneficia un număr de aproximativ 600 de locuitori. Gheorghe Dumbravă spune că și acest proiect este realizat cu bani din bugetul propriu al primăriei și are o estimare de finanțare de 5 miliarde lei vechi.
20160213_092533Pentru moment, ca ultim element în dezvoltarea comunei Stoenești, este construirea unui market alimentar în centrul localității. Primarul Dumbravă susține că s-a emis certificatul de urbanism pentru acest proiect, iar acum se scot avizele necesare pentru începerea construcției, ce se dorește a fi gata până la Paște.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.