225 total views

Luni, ziua de graţie 18, din anul Domnului 2014, Cavalerul D’Orange, Romeo Rădulescu, şi-a adus aminte că el este rebel fără cauză şi trebuie să mai atace la “ficaţi” pe Baronul de Vaideeni, Romulus Bulacu.

Şi ce era mai uşor să strige Cavalerul D’Orange către popor ( n.r. ziarişti) decât: “Trădare ! Trădare ! Trădare!”
Care va să zică, Baronul de Vaideeni continuă să închine ţara sultanului Cîlea şi oştilor sale, în loc să lupte cu pieptul gol şi sabia scoasă precum domnia sa. Spre marele amuzament al poporului, Cavalerul D’Orange n-a iertat pe nici unul din sfetnicii de taină ai Baronului de Vaideeni, respectiv, logofeţii Vâlcu şi Ungureanu, acuzându-l mai ales pe ultimul, că face jocul osmânlăilor cîleşti.

Şi pentru că trebuia să dea un exemplu de vitejie, Cavalerul D’Orange n-a găsit altceva mai bun de făcut, decât să-l atace pe Aga Matei, paşe cu două tuiuri în armata sultanului Cîlea. Numai că, pe Aga Matei îl doare în potcoavele calului de atacul Cavalerului D’Orange, el văzându-şi în continuare de treabă la Primăria Râmnicului şi rezolvând problemele, spre marea disperare a Cavalerului D’Orange.

Cu oastea rebelă rărită, Cavalerul D’Orange, credem că se gândeşte la o pactizare, fie cu inamicul osmânlău, fie cu alţi nobili creştini scăpătaţi (PMP) pentru că nimeni nu-l crede că voieşte să vină pe câmpul de luptă independent, decât dacă Dumnezeu nu i-a luat minţile şi nu vrea să-l calce Aga Matei cu potcoavele pe inteligenţă.

Prezentul articol este un pamflet şi rugăm să fie tratat ca atare.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.