300 total views

În articolul cu titlul ”Atenție! Liberalii fac campanie prin discreditare și discriminare!” spuneam că vom reveni cu date despre un candidat care își dorește să conduca primăria Bujoreni, dar este rău platnic.

Acest candidat, pe numele lui, Ion Raicu, își dorește funcția de primar pentru localitatea Bujoreni deși este dator cu peste 50.000 de lei către  această instituție. Ce îl reprezintă pe acest candidat, care în perioada 2008 – 2012 a ocupat postul de viceprimar și s-a ocupat de departamentul de achizitii publice? Atribuirea contractelor cu valori uriașe, către terți, cu lucrări ce nu-și justificau valoarea contractuală, dar și datoriile pe care acesta le are către Primăria pe care vrea să o conducă.

7000 euro, curățare sobe!

Aducem în prim plan un contract ce a fost atribuit de către Ion Raicu unei firme ce are ca și domeniu de activitate construcții-reparații și întreținere. Obiectul principal al contractului  a fost executarea de reparații și întreținere a sobelor din școlile de pe raza comunei Bujoreni și a avut o valoare de peste 30.000 de lei cu TVA, deci, aproximativ 7000 de euro pentru curățarea unor sobe. Ce este drept, nu știm câte sobe se află în unitățile de învățământ respective, dar vom afla! Interesant este, că aceste sobe, conform informațiilor noastre, s-au curățat în timpul anului școlar în perioada noiembrie – decembrie, când elevii sunt la școală, iar sobele trebuiau să funcționeze în condiții de siguranță. Din câte cunoaștem, reparațiile și celelalte lucrări dintr-o școală se realizează în perioada vacanței de vară astfel încât, în momentul începerii anului școlar, elevii să își desfășoare orele în cele mai bune condiții. Totodată, ne-am informat și am aflat că pentru curățarea unei sobe, trebuie achitată o sumă între 50-100 lei. Facem un calcul simplu: să presupunem că în unitățile școlare se regăsesc un număr de 50 de sobe (deși e mult, dar treacă de la noi!) ori 100 lei/sobă egal un buget de 5000 lei. Concluzia, lucrarea a fost mai mult decât supraevaluată. Ce înseamnă asta? Păgubirea bugetului local cu o sumă colosală, că doar aveau de unde!

Candidați pătați!

Se pare că în primăria Bujoreni sunt doar contracte fictive și majoritatea celor care s-au perindat pe acolo nu au făcut altceva decât să păgubească, la ordinele șefilor de partid, bugetul local prin tot felul de astfel de contracte dubioase.

Ion Raicu se remarcă și prin datoriile ce le are față de instituția pe care vrea să o managerieze. Cum oare ai putea să conduci aproximativ 4000 de locuitori, când tu nu ești în stare să-ți administrezi propriile venituri? Circulă astăzi, în ultima zi de campanie, documente din care reiese că un contra-candidat dorește să conducă primăria pentru a-și plăti datoriile către o instituție bancară. Bun! Atunci ne permitem să credem că și candidatul Raicu are aceeași intenție, fiind dator Primăriei Bujoreni cu nici mai mult nici mai puțin, de 50.000 lei, sumă ce provine din taxele și impozitele  pe terenurile și clădirile din dotare, neachitate sau amenzi de circulație, dar și contracte dubioase.

În primăria Bujoreni ilegalitatea întregii activități este la ea acasă! Din această cauză doresc cu disperare și unii și alții fotoliul de primar, pentru a-și acoperi prejudiciul creat bugetului primăriei sau pentru a continua îmbogățirea personală și nu numai. Din tot ce a ieșit la suprafață, reiese că principalele partide de pe scena politică locală au trăit pe spinarea locuitorilor din Bujoreni, buni platnici către bugetul local. Iar odiseea ar trebui să continue și în următorii patru ani, că doar din această cauză campania electorală, de numai două săptămâni, a fost una plină de atacuri murdare și dezvăluiri incendiare.

Așteptăm cu mare interes rezultatul final al acestui război politic!

Poate doriți să citiți și   ”Promisiuni imbecile de la un politician fără cultură

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.