215 total views

Se pare că presa vâlceană încă incomodează deși, în proporție de 90%, aceasta este plătită de factorul politic decizional pe plan local, din bani publici sau de la societăți cu capital privat, care au interes să obțină foloase de la instituțiile pe care aceștia le conduc. Un exemplu simplu, la Annabella contractele de publicitate se fac politic. Să spună cineva că…NU!

Este cunoscut faptul că politicienii își plătesc, cu astfel de contracte, liniștea și siguranța nepublicării activității defectuoase, ilegală și de proastă calitate, prin incompetenții (lipitorii de afișe) aduși în compartimentele de specialitate ale instituțiilor pe care le controlează politic sau de ce nu, chiar ei înșiși fiind primii incompetenți ajunși mari președinți, primari, directori, deputați, senatori și lista poate continua.

Sursele noastre ne-au informat că se desfășoară acțiuni de control financiar la cele două societăți, satelit, ale CET-ului, respecitiv, Servcet și Prelcet. Din informațiile pe care le deținem se pare că au fost luate la purecat contractele cu presa locală (poate și presa centrală, de ce nu!), astfel că la Prelcet, se pare că până acum, au fost date jos din cheltuielile fiscale contracte de cca un miliard de lei vechi. Suntem curioși dacă și la cele două unități menționate se va pune batista pe țambal și nu va plăti nimeni contractele oneroase încheiate la comandă politică.

În acest caz responsabilitatea pentru cheltuirea în mod ineficient a acestor sume de bani revine, după părerea noastră, managerilor care au încheiat contractele, fără ca acestea să aducă un beneficiu unităților lor. Încă odată se dovedește că ingerința politicului în activitatea economică a unităților de stat este profund păguboasă.

În loc de concluzii

Bineînțeles, nu-i prost cel care cere, ci doar cel care (iresponsabil) dă! Asta-i clar! Să ne ferească lumea de proști!

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.