66 total views

Am trăit să o vedem şi pe-asta. Adică, pe Vasile Blaga criticându-l dur şi direct pe fostul său mentor, preşedintele Traian Băsescu.

Nemulţumirea “buldogului” a fost dată de faptul că Traian Băsescu şi-a permis să –i devoaleze o mişcare cu care el speră să se impună în faţa PNL – respect – să vină la negocierile pentru candidatul dreptei la prezidenţiale cu două nume, introducându-l alături de Cătălin Prediu şi pe Mihai Răzvan Ungureanu, traseistul PNL-FC şi primul ministru cu cel mai scurt mandat din istoria României (72 de zile).

Că Mihai Răzvan Ungureanu s-a trezit să-şi arate bărbăţia luându-se de protejata lui Traian Băsescu, Elena Udrea, am îneles-o ca o refulare a unui om fără merite personale faţă de cel care la un moment dat i-a dat pâinea şi cuţitul.
Nu înțeleg de ce insă Vasile Blaga s-a trezit vorbind și mai ales de ce la atacat pe Traian Băsescu în cel mai pur stil pnl-ist, acuzându-l pe acesta că are un pact secret cu Victor Ponta.
Cu asemenea gen de afirmații, Vasile Blaga riscă să cadă în desuetitudine practic, nimeni neputându-l lua în serios, știut fiind faptul că, principalul adversar al lui Traian Băsescu este prețedintele PSD, Victor Ponta.
Vasile Blaga încearcă pe ultima sută de metri să fure din electoratul PNL, prezentându-se ca un vașnic luptător antibăsist, tocmai el care alături de Emil Boc, a fost un fidel executant al ordinelor venite de la președinte.
Fuziunea dintre PNL și PDL care mai nou este discutată numai sub forma unei alianțe electorale, pare mai mult o înțelegere între două găști de cartier, pentru împărțirea teritoriilor de influență.

Cum altfel, putem cataloga introducerea în ecuație a lui Mihai Răzvan Ungureanu, liderul unui partid de ”lift” pentru a candida la postul de prezidențiabil al alianței PNL-PDL, încercând prin acest lucru să-și saboteze, din start, partenerii de alianță – liberalii?

Suntem convinși, că în sinea sa, Vasile Blaga se roagă ca la delegația permanentă a PNL de săptămâna aceasta, Klaus Iohannis să fie nominalizat candidatul acestui partid pentru alegerile prezidențiale, iar în septembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție, să-l declare incompatibil în mod irevocabil, determinând astfel proiectarea pe primul loc a insignifiantului politician care este, Mihai Răzvan Uungureanu.
Cu astfel de strategii, reprezentanții partidelor de dreapta din România, riscă să piardă înainte de a intra în competiția prezidențială. De fapt, nu ne miram… pentru că atât la PNL, cît și la PDL, sunt numai șefi , nimeni neefectuând și munca de jos a activistului politic.

Oricum Vasile Blaga, s-a ales cu un dușman pe viață în persoana lui Traian Băsescu.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.