Loading

Perioada 2004-2009 a fost una dintre cele mai încrâncenate în lupta pentru ocuparea oricărui spaţiu liber de prin buricul târgului. Dacă prima lovitură a fost în convingerea foştilor proprietari şi a moştenitorilor lor să renunţe la drepturile lor pe terenul pe care se ridică mall-ul River Plaza, următoarele mişcări ale cuplului de aur Gutău-Dicu au vizat direct ocuparea oricărui spaţiu rămas liber sau jonglarea cu imobilele neretrocedate încă de foştii edili.
Cei doi au fost singurii beneficiari ai abilelor mişcări făcute cu terenurile sau casele pe care unii râmniceni visau să le primească înapoi de la Primărie. Prietenul lui Gutău, Aurel Vlădoiu, s-a pomenit cu un teren proptit chiar în coasta Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân, în ciuda viselor directorului Mărgărit de a construi acolo un teren de înot. Pe sub monstruozitatea arhitectonică Billa, cei doi au apucat să se înfrăţească şi cu vizirul de la Oltchim, Constantin Roibu. Sponsor şi susţinător de nădejde al lui Gutău acesta şi-a mai tras o halcă de teren la intersecţia Calea lui Traian cu Ana Ipătescu, fix pe malul Olăneştiului.
Cum din orice poveste nu poate lipsi personajul feminin, Maria Tudor a fost şi ea împroprietărită în vecinătatea Consiliului Judeţean, după ce în prealabil cumpărase fostul restaurant de protocol al nomenclaturii comuniste. Lipsea exact omul bun să oblojească rănile provocate naivilor care sperau să îşi redobândească averile confiscate de comunişti, aşa că un farmacist pe numele său Samoil Vâlcu a intrat la rându-i în sarabanda confiscării terenurilor.
Actualul primar al Râmnicului a precizat la un post TV local că în acest moment peste 20 de dosare din primărie sunt în cercetare la DNA. Curios sunt să văd câţi din procurorii anticorupţie se vor aplica şi asupra jafului imobiliar petrecut în cei cinci ani de domnie incontestabilă a fostului primar M.Gutău peste un Râmnic dezolant.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.