234 total views

Curtea de Conturi a dat de pământ cu ,,Fecioara” din fruntea CET Govora, neprihănitul Mihai Bălan, care se vaită toată ziulica cât de gosopodar şi cinstit este el în comparaţie cu duşmanii care-l muşcă de dos doar aşa din plictiseală. Potrivit inspectorilor CC, în ultimii trei ani, managerul CET a păpat câteva milioane de lei bune, vorbim de lei noi, mai la vedere, mai la dos, şi ca să fie treaba treabă, a făcut cadou firmei Vilcet Energy SRL – 1,5 milioane de lei noi, sub forma unui ,,împrumut” care a dispărut brusc şi definitiv din contabilitatea societăţii.

(foto/ziaruldevalcea)Şi că vorbim de cheltuieli ajungem şi la motivul pentru care managerul Bălan plăteşte la greu presa de casă ca să tacă, să închidă ochii la jaful comis de el şi acoliţii lui la CET Govora. După scandalul contractelor de presă, cu cele 2,5 miliarde lei vechi oferite celor cinci ziare locale, mită, ca să-şi ţină gura şi pixul în toc, să nu divulge nimic despre găurile din contabilitatea societăţii, am aflat, pe surse, că cei cinci şi-au primit banii în final printr-un artificiu…Bălan a făcut abonamente lunare la greu, câte 50 de exemplare de la fiecare publicaţie, în valoare de…., şi felicitări de Paşte, câte 1000 de lei bucata. Un mizilic…anul trecut publicaţiile de casă au primit (lunar)între 35 şi 45.000 de euro, tot pentru tăcere. Nu degeaba se spune că ,,tăcerea e de aur”…la Bălan e valabilă expresia ,,tăcerea e în euro”.

Două controale efectuate succesiv, în august 2013, respectiv decembrie 2014, de auditorii publici externi din cadrul Camerei de Conturi Vâlcea la CJ Vâlcea, SC CET Govora SA şi societăţile la care furnizorul de agent termic este unic acţionar au scos la iveală o serie de grave abateri în modul de administrare a patrimoniului public şi privat al acestora.
În august 2013, auditorii Camerei de Conturi Vâlcea au constatat că, în cadrul contractului de achiziţie publică la obiectivul de investiţii “Modernizarea instalaţiei de desprăfuire electrică de la cazanul 7 din CET Govora în vederea creşterii performanţelor de desprăfuire la max. 50mg/Nm3 la ieşirea din electrofiltre” “au fost efectuate plăţi nelegale în sumă de 165.089,92 lei pentru cantităţi de materiale dezmembrate şi transportate mai mari decât cele real executate, potrivit datelor tehnice şi suprafeţelor existente în teren”. De asemenea, auditorii Camerei de Conturi au constatat efectuarea de “plăţi nelegale în sumă estimată de 90.495,33 lei pentru lucrări suplimentare pentru realizarea cărora s-au utilizat preţuri mai mari decât cele din oferta iniţială”. De asemenea, “au fost efectuate plăţi în sumă de 41.423,49 lei pentru lucrări neefectuate de montaj corpuri de iluminat”, susţin auditorii în raportul lor.
În afara caracterului penal al elementelor sesizate (prejudiciu total, numai în acest caz, estimat la 297.008,74 lei, adică aproape trei miliarde de lei vechi), auditorii au constatat că măsurile dispuse, stabilirea exactă a prejudiciului, a persoanelor răspunzătoare şi recuperarea pagubei, la nivelul actualizat la data încasării nu au fost îndeplinite decât parţial. Bălan nu s-a pus în legalitatea nici în prezent, şi de ce ar face-o dacă-i merge şi aşa.
Auditorii au estimat că au fost acordate necuvenit către diverse persoane drepturi salariale în sumă de 42.000 lei. Directorul general Mihai Bălan şi directorul departamentului de resurse umane Ioana Liţă, consilier judeţean şi preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD Vâlcea au beneficiat necuvenit, în luna mai 2012 de o primă de performanţă reprezentând 12 şi respectiv 5 remuneraţii brute lunare, în sumă estimată de 75 mii lei…pentru că s-au pus de acord în jefuirea societăţii.
“Din controlul efectuat asupra documentelor puse la dispoziţie, s-a constatat că în perioada 2012 – 2014”, cei doi au beneficiat necuvenit de primă de vacanţă în valoare estimată de 23.000 lei”.
Lista furăciunilor de la CET, Servcet, Prelcet şi Vilcet Energy, toate firme în care CET Govora este acţionar unic, societăţi înfiinţate articificial pentru jefuirea societăţii mamă şi spălarea banilor, este lungă, lungă, lungă şi nu prea avem spaţiu, şi nici chef să încărcăm negativ pe cineva. Ideea este că Albă ca Zăpada de la CET Govora e cam penală, cam mafioată, aşa zic cei de la Curtea de Conturi, şi mare ar fi mirarea să nu ajungă în ,,mertzanul” celor de la DNA împreună cu armata de ,,pitici” care i-a ţinut trena, nu de alta, dar detenţia e mai ,,dulce-n” grup.

Acest articol conţine informaţii despre CET Govora din publicaţia locală saptamana.net, articolul – Raport devastator al Curţii de Conturi pentru managementul CET Govora SA, din data de 20.04.2015

scris de: REDACŢIA

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.