167 total views

În luna februarie, Consiliul Local al Râmnicului a fost pus în situaţia de a decide desfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Rm. Vâlcea”, asociaţie înfiinţată doar aparent în 2013, pentru că în realitate Asociaţia a ratat înscrierea din cauza directorului Marius Sima căruia i-a fost lene s-o înregistreze.

Interesul pentru Asociaţie a fost atât de mare încât primarul interimar Gigi Ion Matei, care deţine şi calitatea de preşedinte al Asociaţiei, a aflat abia după un an şi ceva că Asociaţia nu există, şi că directorul Marius Sima a operat nişte cheltuieli cu iz penal, cel puţin aşa reiese din motivarea de desfiinţare: . ,,Cu toate că în vederea desfăşurării activităţii Asociaţiei au fost adoptate hotărâri ale Adunării Generale a Asociaţiei cu privire la desemnarea preşedintelui Asociaţiei şi la modificarea cotizaţiilor iniţiale ale membrilor asociaţiei, acestea nu au fost duse la îndeplinire de către directorul general al Asociaţiei prin întocmirea unor acte adiţionale la Statut şi depunerea acestora la Judecătoria Rm. Vâlcea pentru validarea acestor modificări. În acest fel, practic, conducerea deliberativă a Asociaţiei a fost pusă în imposibilitatea realizării obiectului şi scopului Asociaţiei”, se arată în motivarea proiectului de hotărâre.

Cu toate că motivaţia intenţiei de desfiinţare a Asociaţiei a fost destul de clară, iar consilierii locali au decis demiterea directorului Sima şi efectuarea unui audit, la sugestia viceprimarului Eduard Vîrlan, interimarul Ion Gigi Matei refuză să-l facă din motive cunoscute doar de el, dar bănuite.
Consilierul Iulian Voicu a precizat că actualul Executiv nu are cum să cosmetizeze situaţia, chiar dacă şi-ar dori.
„Oricum, cu ocazia lichidării, va fi numit un lichidator şi acesta va verifica orice eventuale nereguli. Nu avem cum să băgăm praful sub covor, pentru că cineva va trebui să răspundă. Deci, clar se va face un audit cu ocazia lichidării, dacă se va admite de către AGA această soluţie de desfiinţare, dar altă cale legală nu există”, a precizat Voicu.
Noul director interimar al Asociaţiei şi preşedintele AGA, primarul Ion Matei au avut la dispoziţie 30 de zile pentru realizarea auditului, o procedură simplă în condiţiile în care cenzorii Asociaţiei au prezentat un raport identic pentru CL. Singura explicaţie pertinentă pentru refuzul efectuării auditului ar fi posibilitatea ca primarul interimar Ion Gigi Matei să răspundă în solidar cu directorul Marius Sima, ca şi complice, pentru că nu a acţionat la timp pentru stoparea jafului. Directorul Sima a păpat într-un singur an peste un milliard si ceva de lei vechi doar pe benzină şi salariile celor doi angajaţii…el şi contabila. Marius Sima a încasat necuvenit un salariu lunar de 45 mil lei vechi, din toamna lui 2013 până în august 2014, moment în care Primăria a oprit finanţarea, aproximativ 150.000 lei
Primarul nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere pe acest subiect, iar membrii AGA a Asociaţiei ,,Zona Metropolitană”, cei 18 primari afiliaţi, au refuzat să se prezinte la şedinţa de ieri.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.