862 total views

Județul Vâlcea, susține Asociația Vâlceană a Elevilor, din nou codaș în ceea ce privește transportul elevilor și se sesizează cu privire la (in)activitatea Consiliului Județean Vâlcea. 

„Situația privind organizarea licitațiilor pentru atribuirea traseelor județene este îngrijorătoare, la nivelul județului nostru, nu a fost inițiat niciun proiect în legătură cu delegarea gestiunii transportului județean, astfel în timp ce alte județe au terminat deja licitațiile, Vâlcea se află printre cele care nici măcar nu a inițiat un astfel de proiect. Valabilitatea programelor de transport expiră la 31 decembrie 2021, dată stipulată în OUG 70/2020, articolul 66, iar acest lucru cere măsuri aplicate! Paisprezece județe au emis hotărâri cu privire la delegarea contractelor, 11 județe sunt la nivel de proiect – bineînțeles că Județul Vâlcea se află printre cele cincisprezece județe care nu au inițiat niciun proiect privind delegarea gestiunii transportului județean, așteptând, pară-se, o poziție oficială din partea Autorităților Naționale pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare.

Consiliile Județene speră într-o prelungire a valabilității programelor până în 2023 – desigur, acest lucru ar fi de dorit, având în vedere modul precar în care studiile de mobilitate au fost realizate, conținând multe erori privind volumele de pasageri și calculele de rentabilitate. Exemplul licitației de la Alba, în care 40 din 70 de trasee au rămas neacoperite este unul ce nu merită ignorat. Multe trasee județene din țara întreagă au devenit neatractive, iar autoriățile contractante nu au buget disponibil pentru acordare de compensații, așa cum prevede legislația în cazul traseelor nerentabile. Lipsa de buget este, însă, un concept cu care ne-am mai confruntat la nivel de județ, dar doar pentru acțiunile care trebuiau cu adevărat puse în practică; pentru ce este neesențial, s-au găsit întotdeauna resurse suficiente!


AVE a trimis o adresă către CJV prin care a adus la cunoștință obligația organizării de licitații pentru atribuirea traseelor județene.


Așa cum menționam anterior, solicităm ferm Consiliului Județean să inițieze un proiect pentru delegarea gestiunii transportului județean precum și procedura de organizare a licitațiilor pentru atribuirea traseelor județene. Nu ne surprinde nesincronizarea în ceea ce privește prioritizarea transportului județean, însă timpul se scurge, iar până la exprimarea valabilității programelor au rămas mai puțin de trei luni – în mai puține cuvinte, așteptăm să ne situăm măcar într-un final, în granițele legalității. 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.