153 total views

În fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, românii sărbătoresc Înălţarea Domnului. Prin hotărările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor. În această zi, în toate bisericile din ţară şi străinătate s-a făcut pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Astăzi, edilul comunei Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă, în cinstea eroilor neamului românesc, a comemorat pe cei 600 de eroii ai comunei care şi-au dat viaţa în cele două Războaie Mondiale. Evenimentul a fost unul de un real succes. Manifestările au început cu un discurs susţinut de elevii şcolii Stoeneşti, urmat de un program artistic demn de această zi dedicată eroilor neamului, după care a urmat slujba de comemorare susţinută de preoţii comunei. Tot în cinstea eroilor astăzi, măicuţele de la schit, au făcut o colivă specială.

 

La finalul manifestărilor, toţi participanţii la eveniment au fost invitaţi la hramul Bisericii Constantin şi Elena din satul Stoeneşti. Gheorghe Dumbravă este mândru că în sfârşit comuna Stoeneşti are un centru civic, unde este amplast un monument dedicat eroilor martiri, căzuţi la datorie în primul şi al doilea Război Mondial.

„Sunt aproape 600 de locuitori din Stoeneşti care şi-au dat viaţa pentru ţara asta. Astăzi am inaugurat monumentul dedicat eroilor martiri ai comunei, amplasat în curtea primăriei”

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.