388 total views

Arhitecţii din Vâlcea au devenit foarte vocali în ultima perioadă de timp. De două luni şi ceva atacă toate proiectele demarate în oraş sub aparenta semnătură a pesedistului Ion Gigi Matei. Nimic nu le convine, nimic nu le place, doar că la dezbaterile publice organizate de cel care a aprobat începerea lucrărilor, fostul primar liberal Emilian Frîncu, s-au dat loviţi în programul liber, cu excepţia a doi dintre ei.

eduard-varlan

Timp de ani de zile, nu au scos o acuzaţie critică, nevroza s-a declanşat brusc după ratarea puciului liberal de la Primăria Râmnicului împotriva pesedistului Matei. Arhitecţii au realizat că puţinele proiecte cu statul stau în pixul liderului PNL Vâlcea şi încearcă să-l sensibilizeze în speranţa că le va pica şi lor vreo lucrare.

Viceprimarul Eduard Vîrlan, vârful lor de lance, spunea la o emisiune TV, că Ordinul Arhitecţilor din Vâlcea a discutat în cadrul unei întâlniri interne necesitatea anulării construirii Pieţei Centrale şi transformarea zonei într-un parc. Potrivit proiectului lor, tardiv dealtfel, parcarea subterană ar urma să fie transformată în piaţă subterană, iar parcarea de la Poiana în parcare pentru autocare. O adevărată binecuvântare pentru locatarii din zonă. Atât arhitecţii cât şi viceprimarul liberal, care probabil trăiau într-o altă dimensiune în urmă cu patru, cinci ani, au uitat că parcarea de taxi a fost mutată din cauza zgomotului la cererea locatarilor.
,,Ordinul Arhitecţilor din Vâlcea a avut o şedinţă în care s-a discutat faptul că trebuia revizuit proiectul de modernizare al Pieţei Centrale, să se renunţe la construcţia de la suprafaţă, piaţa să fie mutată subteran, iar la suprafaţă să se facă un parc. Ar fi mult mai confortabil şi pentru locatari. (…) La Poiana eu aş fi văzut o parcare pentru autocare, vin turiştii în oraş şi nu au unde să parcheze. Pieţarii stau foarte bine la Piaţa Simian, sunt convins că în final se vor obişnui acolo şi nu vor mai dori să se întoarcă în centru. Râmnicenii au destule pieţe, cea din Nord, din Ostroveni şi mai au şi târgul. Au unde să facă piaţa.”, a precizat viceprimarul Eduard Vîrlan.
Viceprimarul consuderă că actualul executiv are ,,şi alte interese de vrea să menţină proiectul în forma iniţială, altfel nu se explică faptul că nu vrea să renunţe la el”.La momentul aprobării proiectului, în mandatul liberalului Frîncu, Vîrlan nu a luat niciun fel de poziţie în această privinţă, nu l-a întrebat pe şeful său de partid ce interese îl mână în acest proiect, la cel din zona centrală l-a ,,luminat” DNA, i-a arătat printr-un flagrant că a fost vorba de o luare de şpagă de câteva zeci de mii de euro.
Toată lumea este de acord că locul arată luminat fără construcţia veche, dar la fel de adevărat este şi faptul că vâlcenii din zona de Sud a oraşului şi au exprimat dorinţa menţinerii pieţei pe vechiul amplasament. Liberalii au avut un primar care putea să renunţe la aceste proiecte dar le-a aprobat cu majoritate de voturi, deci şi cu votul viceprimarului Eduard Vîrlan care de dragul campaniei electorale are numai idei expirate.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.