1,096 total views

Scandalul dintre pesedişti şi liberali poate duce la pierderea finanţării pentru operatorul regional de apă

Desemnarea liberalului Gheorghe Păsat în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Apavil SA, societate deţinută de Consiliul Local Râmnicu Vâlcea şi Consiliul Judeţean Vâlcea, se lasă din nou aşteptată, după ce preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a decis la ultima şedinţă a forului aleşilor judeţeni să retragă de pe ordinea de zi propunerea respectivă. Contrele între liberali şi pesedişti riscă să ducă însă la pierderea finanţării pentru masterplanul de apă/canal din judeţ, în valoare de aproximativ 120 milioane euro. Asta, în condiţiile în care implementarea proiectului depus de operatorul regional înregistrează deja o întârziere de peste un an.

Pesediştii lui Cîlea pierd teren

Social-democraţii vâlceni se arată înspăimântaţi de ascensiunea liberalilor în forurile de conducerea a SC Apavil SA, Ion Cîlea descoperind de câteva luni că pierde teren în ceea ce priveşte administrarea celor 120 milioane alocaţi din fonduri europene pentru implementarea masterplanului de apă/canal la nivelul judeţului. Proiectul POS Mediu are însă o întârziere de peste un an din acelaşi motiv al neînţelegerilor existente la nivelul conducerii judeţului şi a municipiului. „Proiectul este în întârziere, dar sperăm să trecem cât mai repede la implementarea lui. Este nevoie însă de desemnarea unui nou Consiliu de Administraţie al societăţii. Întârzierea ne pune probleme pentru că după implementarea proiectului va trebui să lucrăm într-un ritm al investiţiilor de 3,5 milioane euro pe lună”, explică directorul societăţii Apavil, inginerul Cristian Jianu. Procedura de selecţie pentru membrii CA ai Apavil a scos până acum 12 persoane declarate valide după trecerea testelor. Şase dintre acestea au „pedigree” liberal, în timp ce alţi şase sunt simpatizanţi sau membrii ai PSD. În CA vor intra însă doar 5 membri, aceştia urmând să fie validaţi în cadrul următoarei şedinţe a Adunării Generale a Acţionarilor, acolo unde liberalii deţin o poziţie forte. Amânarea desemnării lui Păsat în cadrul AGA a fost, în cele din urmă o amânare a deznodământului unui exerciţiu de putere cu final aşteptat.

Vârlan: „Sunt nebuni, pierdem finanţarea!”

Celălalt membru AGA Acvarim, consilierul local PNL Eduard Vârlan se arată de-a dreptul exasperat de tergiversările impuse de-a lungul timpului de Ion Cîlea şi pesedişti. „Parcă sunt nebuni, pierdem finanţarea! În mai-iunie noi trebuie să dăm drumul la lucrările efective în teren, iar lor le arde să se joace cu desemnările unor oameni votaţi în Legislativele locale. De la Bucureşti primisem promisiunea că dacă vom reuşi să ducem la capăt acest proiect fără vreo întârziere putem să mai primim 30 milioane euro. Pentru noi era un cadou neaşteptat. Acum riscăm să pierdem şi finanţarea de 120 milioane euro pentru întreg proiectul. Dacă nu se rezolvă această problemă în următoarea săptămână îi voi face domnului Cîlea o scrisoare deschisă. I-am mai făcut una  în trecut prin filtrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară APA Vâlcea, dar văd că nu a luat-o în seamă”, explică liberalul Vârlan. Nu doar membrii Consililiului de Administraţie al Apavil sunt propuşi spre schimbare, ameninţarea plutind şi deasupra capului directorului Cristian Jianu. Potenţialul său înlocuitor, Eugen Scarlat, nu pare însă a se mai bucura de prea multă încredere în taberele creionate în cadrul USL Vâlcea, alte surse din cadrul PNL susţinând că se ia în calcul aducerea unor specialişti din alte judeţe.

Distribuie

Un comentariu

  1. apavil-ul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o turma de oi condusa de ciobanul sef Jianu Cristian cu radacinile infipte la Vaidieni si Babeni unde daca nu ai sustinere politica iesti dat afara pt a se angaja oameni cu o pregnanta culoare politica!!!!!!!!!!!!!Domnul Calea si acolitii sai ar pune mai bine un manager privat la conducerea apavil-ului poate asa ar scadea pretul la apa si angajati ar fi doar profesionisti nu varul domnului JIANU nepotii, si fina care are program de la 9 la 11 pt ca trebuie sa pasca si vaca!!!!!!!!!!!!!!!!!!! si mai au si salarii nesimtite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.