Loading

Primarii asociaţiei constituite se retrag pe capete din proiect din cauza stilului de baron local afişat de primarul Râmnicului

Proiectul de constituire a zonei metropolitane Râmnicu Vâlcea pe o rază de 30 de kilometri în jurul municipiului reşedinţă de judeţ a început să intre la apă, mai mulţi primari din comunele limitrofe oraşului anunţând că nu au de gând să intre într-o asociere în care Frâncu să dicteze după bunul plac. Din 18 localităţi solicitate să intre în asociere doar vreo 5-6 se mai prezintă la întâlnirile organizate de Primăria Râmnicu Vâlcea. Printre acestea se numără, Băbeni şi Ocnele Mari, oraşe care au nevoie de creionarea unui parc industrial la limita cu municipiul şi Călimăneştiul, oraşul-staţiune de pe Valea Oltului, condus de un primar PDL, având nevoie de lobby pentru tragerea fondurilor în zonă.

Frâncu, dictator în ADI „Zona Metropolitană”

Nemulţumirile primarilor pleacă de la faptul că iniţiatorul proiectului „Zona Metropolitană Râmnicu Vâlcea”, Emilian Frâncu, a început să se impună din ce în ce mai mult ca şef incontestabil al proiectului, celorlaţi aleşi locali revenindu-le simplul rol de servanţi. „A modificat deja de două ori statutul pentru a atinge gradul de vătaf în asociaţie. Acum el vrea să şi centreze să dea şi cu capul şi totul pe banii şi terenurile noastre. Dacă aveam un grad de reprezentare egal în luarea deciziilor era OK, dar aşa nu prea ne convine! Frâncu vrea să aibă el ultimul cuvânt de spus în desemnarea directorului şi personalului care va conduce Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară <<Zona Metropolitană Râmnicu Vâlcea>> în condiţiile în care noi trebuie să venim cu bani şi să punem şi terenurile noastre la dispoziţie. Să stea liniştit, noi putem să facem proiecte de dezvoltare pe terenurile noastre şi fără să facem zonă metropolitană”, susţine unul dintre primarii nemulţumiţi de “aerele” lui Frâncu.

Budeştiul se retrage, Păuşeşti- Măglaşi ezită

Atitudinea lui Frâncu a generat deja reacţii ferme din partea unor primari. Astfel, Gheorghe Mirea a remis deja o scrisoare oficială în care anunţă retragerea sa din proiect. Conform unor surse din Primăria Budeşti, Mirea a “mirosit” că primarul din Râmnicu Vâlcea nu este interesat decât de terenurile din zona vestică a comunei, în imediata vecinătate a DN 7 şi DN 64, ca şi de contribuţia în bani a comunităţii pentru susţinerea proiectului de zonă metropolitană. Ceva mai evaziv, primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu recunoaşte că încă mai stă pe gânduri în ceea ce priveşte asocierea în proiect. “Nu i-am dat acordul încă pentru intrarea în asociaţie. În Consiliul Local Păuşeşti încă mai discutăm această problemă. Nu vă pot oferi un răspuns clar acum”, a precizat primarul Dediu. Alţi primari care au făcut paşi înapoi în adoptarea unei decizii în acest sens sunt Alexandru Roşu (Bujoreni) şi George Popolan (Dăeşti).

Şedinţă extraordinară la Râmnicu Vâlcea

Frâncu se arată destul de sigur pe sine în ceea ce priveşte implementarea acestui proiect. Atât de sigur încât pe 12 aprilie a convocat o şedinţă extraordinară a CL Râmnicu Vâlcea în care stabilişte şi mai clar puterea conferită de mandatul său în cadrul asociaţiei şi contribuţia de 50.000 lei a municipalităţii pentru activitatea din primul an al ADI “Zona Metropolitană Râmnicu Vâlcea”. “Le-a cerut primarilor care sunt în proiect să trimită până la mijlocul acestei luni hotărârile adoptate în cadrul Consiliilor Locale pentru aderarea la ADI Zona Metropolitană Râmnicu Vâlcea. Până în toamnă vom încheia aceşti paşi pe care îi avem de străbătut în creionarea zonei metropolitane”, a precizat Emilian Frâncu, în conferinţa de presă de săptămâna trecută.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.