Loading

…totul în această perioadă, când proiectele propuse pentru investiții au fost votate în unanimitate de consilierii județeni. O parte din finanțarea acestor lucrări vine de la Consiliul Județean, mai ales pentru reabilitarea DJ 703 L unde pe o porțiune de drum deja s-a turnat asfalt.

Ca drumul să poată fi modernizat de la un capăt la altul este nevoie de fonduri europene sau guvernamentale, informează conducerea județului. Până atunci, de la bugetul județului s-a alocat suma de 450.000 lei, pentru elaborarea studiilor de teren și a documentațiilor tehnico-economice, în vederea accesării de fonduri, fie prin programul național de investiții „Anghel Saligny”, fie printr-unul cu finanțare europeană.

DJ 703 L este un drum foarte circulat, care pornește din Jiblea Veche – Călimănești (DJ 703 G) și ajunge la Fedeleșoiu (DJ 703 F), fiind o variantă de ocolire a DN 7, o variantă care se dorește de foarte mult timp a fi construită, dar cu toate astea nici acum nu este clară ruta exactă, motiv pentru care speța se află deja pe masa instanței de judecată. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, prin DRDP Craiova, în calitate de „reclamant”, solicită Primăriei Dăești, în calitate de „pârât”, anularea unui act administrativ, adică avizul negativ dat de executivul local. Deși dosarul a fost introdus în instanță pe data de 20 iulie, curând a primit și un termen – 19 octombrie 2021! Mai multe despre această variantă ocolitoare, în curând!

Totuși, tot de la județ aflăm că s-au alocat și primii bani pentru Drumul Loviștei, un drum lung, cu multe probleme, pentru reabilitarea căruia CJ a aprobat utilizarea sumei de 1.150.000 lei pentru întocmirea tuturor documentațiilor necesare depunerii acestui proiect, pe programe guvernamentale sau europene. Pentru modernizarea drumului în totalitate este nevoie de o finanțare europeană, dar până atunci se intervine pe acest drum cu lucrări de refacere a șanțurilor de pământ, se pune balast și piatră spartă și se vor face lucrări de reparații, în toate comunele pe care acest drum le traversează.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.