1,127 total views

Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea va vota în ședința ordinară a lunii aprilie proiectul de hotărâre privind organizarea evenimentelor ce se vor desfășura cu ocazia Zilei Râmnicului.

„La 20 mai 1388, domnitorul Mircea cel Bătrân, aflat atunci în ctitoria sa de suflet, Mânăstirea Cozia, emitea un Ofis Domnesc în care, pentru prima dată, apărea numele de „Râmnic”. Data de 20 mai reprezintă astfel prima atestare a numelui municipiului, de la care anul acesta se împlinește un număr rotund de ani – 630”, se specifică în raportul Direcției Economico- Financiară, privind organizarea evenimentului ce urmează a se desfășura cu ocazia Zilei Râmnicului.

În acest context se solicită CL aprobarea sumei de 381.990 lei cu TVA pentru desfășurarea programului evenimentelor dedicate a 630 de ani de la prima atestare documentară a municipiului – „Ziua Râmnicului”.

Bugetul este împârțit pe 8 categorii din care vom scoate în relief doar partea de spectacole de muzică populară, etno, pop, rock, care vor avea loc în Scuarul Mircea cel Bătrân, în perioada 18-20 mai 2018.

La prima vedere, când am citit proiectul de hotărâre, am zis că în sfârșit Primăria procedează cum trebuie. Publică din timp toate informațiile și e chiar ok ce și-au propus, pentru că așa trebuie procedat la fiecare achiziție.  Uitându-mă mai atent observ că doar partea de spectacol are un buget de 225.000 lei din cei 321.000 lei, aproximativ 50.000 de euro și uite așa…îmi revin…

Domnule primar, Gutău Mircia, de ce nu ați dus până la capăt transparența (cheltuirii sumei) care este imperios necesară? Dacă ați stabilit suma până la virgulă, cum se spune, de ce nu ne prezentați și artiștii care vin și cu cât sunt plătiți fiecare? Este sigur că știți! Altfel, nu puneați suma exactă de 225.000 lei. De ce aveți obiceiul să faceți lucrurile pe jumate? Chiar nu puteți să fiți măcar o dată corect până la capăt? Vă place să fiți tot timpul criticat?

Nu v-ați gândit să faceți din vreme o dezbatere publică să ne propuneți sau să vă propunem, pe cine vreți sau vrem să vedem și să auzim, dacă tot plătim? Nu credeți că este corect să ne întrebați și pe noi, pe banii noștri, ce dorim?

Poate luați în calcul și data viitoare ne dați ocazia să vă spunem și noi ce vrem pe banii noștri! Consilierii dumneavoastră personali sunt praf! 

Descarcă – Proiect de hotărâre organizare evenimente Ziua Ramnicului

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.