1,136 total views

Un comunicat de presă remis de Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, ne aduce la cunoştinţă că se solicită Guvernului României o suplimentare de fonduri pentru că judeţul nu poate funcţiona, cu alte cuvinte, la parametrii normali. Curios este faptul de unde reies sumele redate în comunicatul de presă, mai exact, 4124 mii lei, 19.200 mii lei, 8.700 mii lei, în total 32.084 mii lei.

CJ Valcea 2016

32.084 mii lei sau 32.024 mii lei cere Preşedintele CJ Vâlcea de la Guvernul României?

„Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu, a solicitat Guvernului României suplimentarea, cu suma de 32.084 mii lei, a fondurilor ce se vor aproba judeţului Vâlcea, cu ocazia rectificării bugetului de stat pe anul 2016, deoarece nivelul veniturilor şi al surselor de echilibrare aprobate judeţului Vâlcea, prin legea bugetului de stat, sunt insuficiente pentru efectuarea cheltuielilor care să asigure funcţionarea, în condiţii normale, a activităţilor şi acţiunilor finanţate din bugetul propriu. Demersul preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea are drept scop obţinerea fondurilor necesare susținerii sistemului de protecție a copilului, funcționării căminelor pentru persoane vârstnice, finanțării cheltuielilor unităților de învățământ special etc., pentru care s-a solicitat suplimentarea capitolului cheltuieli descentralizate la nivelul judeţului cu suma de 4.124 mii lei. Pentru reabilitarea drumurilor judeţene, afectate grav de fenomenele meteo din iarna 2015-2016, s-a solicitat suma de 19.200 mii lei, iar pentru echilibrarea bugetului propriu al judeţului Vâlcea a fost solicitată suma de 8.700 mii lei”, se arată în comunicatul remis.
Ce calcule poţi face să-ti dea astfel de sume? De ce preşedintele nu a cerut o sumă rotundă, cum ar fi 32. 000 mii lei… În fine asta este cum este, dar ce facem cu suma finală? Socotind atent, ne întrebăm dacă eroarea de calcul din comunicatul remis presei se regăseşte şi în solicitarea către Guvernul României. Dacă da, e grav! 60 de mii de lei este o sumă! Sperăm ca acest calcul să fie scris greşit doar în comunicatul de presă, că altfel…
Finalul comunicatului de presa ne informează că: …“pentru a fi sigur că solicitarea noastră va fi analizată cât mai repede, m-am adresat, atât premierului României, domnul Dacian Cioloş, cât şi doamnei Anca Dana Dragu, ministrul Finanţelor Publice. Sper ca demersul meu să aibă şi rezultatul dorit”

Ne pare rău, dar trebuie sa evidenţiem faptul că actualul preşedinte, pentru că vrea să facă totul „pe repede-nainte”, face şi greşeli, iar pe lângă acestea ne transmite că în Consiliul Judeţean Vâlcea nu există o echipă, nu există o alianţă! Toate comunicatele sună la fel: „sper ca demersul meu”; „eu am făcut”; „eu am fost”, eu Rădulescu şi atât!
CJ Vâlcea, din câte ştim, mai are doi vicepreşedinţi care sunt aleşi în urma unei alianţe, dar se pare că sunt doar cu numele. Mai concret, cel de la PER, Valer Tudor, îl supraveghează pe Rădulescu să fie sigur că joacă după cum spune Gutău (altfel nu înţelegem lipsa acută de la program a preşedintelui, durerile de cap pe care le are de la un timp, dar şi gradul de tupeu ridicat). Vicepreşedintele de la ALDE, Adrian Buşu, nu se ştie încă ce rol are şi cât este lăsat să se implice şi cât nu! Vom vedea!

Aşteptăm domnule preşedinte, Constantin Rădulescu, să ne transmiteţi comunicate de presă din care să reiasă şi activitatea celorlalţi doi vicepreşedinţi, care deocamdată în comparaţie cu dvs., vin la ora 08.00 la program, lucru pe care nu-l putem spune despre domnia voastră. Şi mai sperăm ceva, să vedem o echipă la conducerea judeţului, acesta este motivul pentru care vă aflaţi acolo, nu pentru interesele proprii!!!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.