1,105 total views

În conferinţa de presă din 15 iulie 2016, susţinută de Executivul Local al municipiului, a fost dezbătut subiectul Romprest.

GVP

Romprest este un subiect care a fost îndelung mediatizat de publicaţia noastră, iar pe managerul de zonă, Rozin Ceauşescu, l-a deranjat de fiecare dată. Mai pe înţelesul tuturor, acesta nu are timp să se ocupe cum trebuie de activitatea societăţii pe care o conduce, dar are timp să trimită tot felul de documente ce au ca şi conţinut “drept la replică” şi din care reiese că publicaţia online, “Timpul de Vâlcea” face jocurile unei firme şi are calitatea de complice la sabotarea activităţii societăţii. Ei, nu-i aşa!

Romprest, ultimatum de la Gutău!

Ieri, în şedinţa operativă, Gutău le dă celor de la Romprest un ultimatum, după ce au avut o săptămână la dispoziţie să cureţe toate ghenele murdare din oraş. Mai reiese, din discuţiile purtate la operativă, că Romprest are deficit de maşini şi acest lucru afectează grav activitatea lor. Ce nu ştie Gutău, şi noi ştim, este faptul că Romprest stă cu ele la Staţia de compost, cu orele, pentru că nu are unde să le descarce (vezi foto atasat).

masini Romprest la poarta statiei de compost

Acesta este motivul pentru care indivizii ce conduc Romprest la Vâlcea sunt în “deficit” de maşini.

Gutău – Urban

Acelaşi Gutău, în 2009, a impus firmei de salubrizare Urban, prin adresa nr. 16.835/21.05.2009 (vezi foto), urgentarea construirii unei staţii de sortare a deşeurilor, Primaria neavând la vremea respectivă decât un depozit de deşeuri la Râureni.

2009 adresa Mircia Gutau catre Urban

Acesta urma să fie închis, iar la scurt timp să fie deschis un alt depozit la Feţeni, dar fără staţie de sortare. Conducerea Urban s-a conformat, a cumpărat teren, obţine avizele necesare şi în 6 luni face inaugurarea Staţiei de sortare. În acelaşi timp, Primăria trimite către SC Urban SRL adresa cu nr. 13047/23.06.2009 ( vezi foto) unde le mulţumeste acestora pentru eforturile depuse în achiziţionarea Staţiei de sortare care a fost amplasată în aproprierea depozitului de deşeuri Feţeni-Râmnicu Vâlcea.

2009 adresa Romea Radulescu catre Urban

Gutău – Romprest

Încă nu există o relaţie bine stabilită între Primărie şi Romprest ţinând cont de procesele care există între acestea. În aceeaşi conferinţă de presă, Gutău a vorbit şi despre Staţia de compost de la Râureni. El susţine că s-a făcut o greşeală în momentul în care s-a aprobat construirea unei alte staţii de sortare exact lângă staţia de compost, lucru care nu va schimba cu nimic actuala situaţie şi nici nu va aduce nici o noutate în vederea sortării corespunzătoare a deşeurilor menajere.

Relaţia Primărie-Romprest 

Întrebat de activitatea defectuoasă a Romprest în municipiul Râmnicu Vâlcea şi de erorile făcute cu bună ştiinţă de către conducerea zonală a societăţii, care pot costa comunitatea milioane de lei, Gutău a răspuns într-un mod evaziv:…”s-a omis în caietul de sarcini!”. Domnule primar, caietul de sarcini a fost bine întocmit, doar că s-au strecurat câteva anomalii care le-au permis celor de la Romprest să presteze ilegal pe raza municipiului.

Din felul cum gestionaţi deja situaţia Romprest, reiese că cineva “persoană importantă” vă dezinformează intenţionat. Grav este faptul că dvs. nu aţi făcut nici măcar o minimă verificare a activităţii ilegale a celor de la Romprest. Cetăţenii municipiului, mare parte dintre ei alegătorii dvs., s-au săturat de promisiuni deşarte şi de mizeria care a pus stăpânire pe întreg municipiul.…Documentaţia a fost clară, operatorul s-a obligat să-şi facă sortarea şi depozitarea.

În loc de concluzii

Solicitaţi celor de la Romprest să-şi facă staţie de sortare, URGENT, aşa cum aţi făcut în 2009 cu ultimul operator de salubrizare municipal. Durează doar 6 luni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.