1,065 total views

Luni 23 noiembrie, a fost în vizită la laboratoarele ABA Olt un grup de elevi de clasa a XII-a de la Colegiul Energetic însoțiți de domnul profesor de biologie si protecţia mediului, Ganea Alexandru Marian, care a asistat la o prezentare generală a laboratoarelor și la o demonstrație privind analizele fizico-chimice, biologice și cromatografice.

ABA Olt 23 nov 2015

“Am dorit să vedem laboratoarele instituţiei ABA Olt întrucât majoritatea elevilor sunt interesaţi să meargă mai departe pe acest profil şi şi-au exprimat dorinţa de a face această vizită. Sunt astăzi cu un grup format din 20 de elevi de clasa aXII-a, secţia protecţia mediului şi am vizitat laboratorul de analiză fizico- chimică, urmând să mergem la biologie, iar elevii sunt încântaţi mai ales pentru că aici este aparatură nouă. Îmi doresc ca toţi să meargă mai departe pe acest profil. Pentru mine, ca şi profesor la acest liceu, este prima vizită, dar au mai fost şi alte clase şi pot spune că ne bucurăm de acest parteneriat şi vom mai aduce şi alţi elevi din cadrul liceului” ne-a spus profesorul Ganea.

Şefa de laborator, Mihaela Pană, le-a facut elevilor o prezentare generală despre ce înseamnă o analiză fizico-chimică şi biologică, iar elevii au fost interesaţi de ce au văzut punând diferite întrebări pe teme de apă şi mediu. Datorită bunei colaborări pe care instituţia ABA Olt o are cu diferite licee, parteneriatele cu acestea sunt de mai bine de patru ani, iar unul dintre liceele care beneficiază de acest parteneriat, este Liceul Energetic din Râmnicu Vâlcea.

“Ne face mare plăcere ori de câte ori ne solicită câte un grup de elevi vizitarea instituţiei şi în special a laboratoarelor, noi fiind deschişi tuturor celor care vor să ne veziteze. Ne bucură să vedem că profesorii le induc elevilor să facă astfel de vizite. În timpul anului, preşcolari, elevi de clasele V-VIII sau elevi de liceu ne vizitează în cadrul a diferite activităţi”, susţine directorul instituţiei, Ion Stoenescu.

Laboratoarele de calitatea apei se ocupă cu monitorizarea calităţii apelor de suprafaţă, subterane, dar şi uzate prin determinări fizico-chimice, biologice şi bacteriologice. Rezultatele acestor determinări încadrează apele pe diferite domenii de calitate în funcţie de normativele în vigoare.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.