1,340 total views

Apropierea alegerilor locale din iunie 2016, a trezit, nu numai partidele mari, PSD şi PNL, ci şi pe cele mici, care doresc şi ele la rândul lor, o bucăţică din “caşcaval”.

Rotaru - PSR

PSR, necantonat la realitate

Pe stânga eşicherului politic, se află eternul şi fascinantul Constantin Rotaru, preşedintele PSR, politicianul care, la orice activitate electorală, nu scoate nici măcar voturile membrilor, pe care declară că îi are partidul său. Ancorat într-o lume iluzorie, Constantin Rotaru are sloganuri şi şabloane, care ne amintesc de aparatul de propagandă al PCR, bine cunoscut acestuia, dinainte de ’89 fără o cantonare în realităţile momentului şi fără soluţii de care să ţină cont în situaţia în care se află judeţul şi ţara noastră. Constantin Rotaru şi al său PCR nu reprezintă vreo opţiune de urmat.

Bragau - PRU

PRU şi extrema dreaptă vâlceană

Partid de facebook, care se vrea a fi ‘’sabia’’ cu care va fi scurtată de cap clasa politică românească, PRU nu este altceva decât o trompetă de difuzare a unor şabloane şi sloganuri. Încercarea de a îmbrăca haina naţionalismului este sortită eşecului, PRU nereuşind să despartă sloganurile referitoare la viciata clasă politică , de cele privind românismul. Alegerile vor demonstra conducătorilor PRU, că facebook-ul va rămâne o platformă de discuţii, şi nimic altceva.
Mirea - PMP

PMP sau partidul care levitează

Ce mai putem spune despre Marian Mirea şi acoliţii săi? ‘’Cel mai curat partid din punct de vedere moral’’ promovează numai oameni neimplicaţi în politică până acum, şi care ieri ‘’o iubeau’’ pe preşedinta partidului, Elena Udrea, între timp dovedită extrem de coruptă, iar astăzi, jura ‘’credinţă veşnică’’ lui Traian Băsescu, preşedintele ce se îndreaptă cu paşi repezi spre o multitudine de dosare penale.

Adoptând sloganul galeriei echipei de fotbal Rapid- Bucureşti ‘’singuri împotriva tuturor’’, PMP-ul ar vrea dar nu are putirinţă, el fiind în colaps, dacă lui Traian Băsescu i se întâmplă ceva. PMP-ul seamănă acum cu o oaste de strânsură, gata să o ia la fugă, dacă şeful oştirii cade de pe cal.

Gheorghe - PPU-SL

PPU-SL, partid condus din umbră

Nu în ultimul rând, pe eşicherul politicii naţionale şi vâlcene, a apărut struţo-cămila social-liberală, PPU-SL. Trecând peste amalgamul doctrinar, partidul fondatorului trustului Intact, Dan Voiculescu, încearcă să recupereze timpii pierduţi în comunicarea dintre preşedintele din umbră al partidului (umbra fiind dată de zidurile de la Jilava) şi restul poporului, care ar dori să se înregimenteze în spiritul conservatorismului şi umanismului voiculescian. La Vâlcea, partidul are oare care şanse, să facă o figură frumoasă, datorită încăpăţânării primarului de la Boişoara, Nicolae Gheorghe , care doreşte să arate că nu şi-a spus ultimul cuvânt în politica locală. Problema lui este, că nu are o echipă credibilă, el însuşi fiind cunoscut ca un ‘’singuratic’’. Dacă va vrea să facă treabă, în următoarele două luni ar trebui să poată arăta o echipă de oameni noi ca figuri în politica vâlceană, cu care să înceapă construcţia acestui partid.
Concluzionând, oferta partidelor din judeţul nostru este extreme de slabă, partidele mari, PSD şi PNL, venind cu aceleaşi figuri pe care le ştim de peste 20 de ani, iar partidele mici, venind în principal cu ifose, care nu ţin loc de scor electoral.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.