2,073 total views

Consilierul judeţean Adrian Buşu, vicepreşedinte PSD Vâlcea, s-a declarat din nou nemulţumit de calitatea profesională şi umană a politicienilor români, la ,,stofa” din care sunt făcuţi. Buşu a afirmat că generaţiile viitoare nu au nicio şansă la o viaţă de calitate dacă clasa politică nu-şi schimbă mentalitatea.

BUSU ADRIANJuristul a afirmat că preferă să rămână la coada partidului decât să se alinieze ,,valului actual de politicieni” care te obligă să consumi lămâi la fiecare discurs public.
,,Mie mi-a plăcut întotdeauna modelul occidental de politician chiar dacă din cauza asta aş putea să rămân în partid toată viaţa la ,,şi alţii”. Mi-am asumat asta. Mi se face greaţă când văd cum se face politică la noi, când ascult discursurile şi promisiunile false făcute alegătorilor. Dacă nu vom înţelege cu toţii că trebuie să facem un altfel de politică, nu vom avea nicio şansă… şi nu mărefer la noi neapărat, mă refer la copiii noştri. Eu nu fac politică pentru mine, am obţinut tot ce mi-am dorit de la viaţă, dar aş vrea ca fiica mea, ca generaţia ei să aibă un câştig din activitatea noastră politică, să le oferim un viitor aici, nu prin Europa.”, a menţionat vicepreşedintele PSD Vâlcea.
Prima reacţie critică a fost făcută de Buşu la adresa parlamenatrilor care şi-au votat pensii nesimţite, nejustificate de activitatea parlamentară. Juristul a precizat că nu e normal ca o minoritate de aleşi să beneficiaze de nişte drepturi excesive pentru munca depusă în timp ce restul populaţiei trăieşte din nişte pensii de mizerie.
„Pensiile pe care şi le-au votat parlamentarii noştri sunt exagerate, asta ca să folosesc un termen diplomatic, neputând fi justificate prin activitatea parlamentară pe care dânşii o au. În momentul în care, în 4 ani de activitate, Guvernul trebuie să vină să-şi asume responsabilitatea pe legi organice, este clar că Parlamentul nu funcţionează. Atâta timp cât tu, Parlament, nu vi să te pronunţi pe legi organice şi trebuie să vină Guvernul prin asumare, pentru că tu nu eşti în stare să respecţi un calendar de aprobare a acestor legi, este clar că nu-ţi faci datoria. Pe mine, nu mă încălzeşte că se votează pentru atribuirea unor zile libere în timpul anului sau pentru protejarea unor specii pe cale de dispariţie. Sunt bune şi aceste legi, dar pe mine mă interesează să discutăm despre codurile electorale, să încheiem discuţia pe Codul Civil, Codul Penal şi cele de procedură. Trebuie discutat pe legea administraţiei publice locale care trebuie modificată, mai ales că din teritoriu sunt plecate propuneri prin intermediul Uniunii Consiliilor Judeţene, pe legea sănătăţii, pe cea a învăţământului. Şi atunci, conform principiului după muncă şi răsplată, n-ar trebui să beneficieze de aceste pensii.(…) Din punctul meu de vedere deja polarizăm sistemul de pensii.”, a precizat social democratul.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.